CHP, SP, ÖDP, DSP VE İYİ PARTİ’DEN 'ŞEKER' İTTİFAKI

Türkiye’deki 14 şeker fabrikası için hükümetin özelleştirme kararı almasının ardından, fabrikaların bulunduğu çeşitli illere giden Eskişehir’deki siyasi parti temsilcileri, şeker fabrikalarının özelleştirme kararına tepki gösterdi.

CHP, SP, ÖDP, DSP VE İYİ PARTİ’DEN 'ŞEKER' İTTİFAKI
29 Mart 2018 Perşembe 14:28

15 YILDA TALAN EDİLDİ

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Cumhuriyetimizin meydana getirdiği ne kadar milli değerimiz varsa bu hükümet tarafından 15 yılda talan edildi. Talan edilen bu değerlerden son olarak şeker fabrikalarına gelindi. Ama biz bu değerlerimizi korumaya kararlıyız ve şeker fabrikalarının satılmasına izin vermeyeceğiz. Hükümet 15 yıldır yapay tatlandırıcıdaki oranları sürekli yükseltti ve onlara biralın hazırladı. Yapay tatlandırıcıların hastalıklarına yol açtığı sağlık bakanlığının raporlarında var. Biz çocuklarımızı yapay tatlandırıcılardan kurtaracağız. Eminim ki mevcut iktidar bu hedeflerine ulaşmadan seçimlerde gidecekler. Hepimiz buradayız. CHP olarak bu mücadeleyi yılmadan sürdürmek için kararlıyız. Yılmadan mücadele sözü veriyorum.

SATILMASINA RAZI DEĞİLİZ

İyi Parti İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu: Pancar fabrikada şekerdir, stratejik bir maddedir. Hükümet bu zamana kadar 60 milyar dolarlık özelleştirmelere gitti. Bu özelleştirmelerden geriye ne kaldı bir bakalım. Şeker fabrikaları da yok olup gidecek. Bunların bu şekilde satılmasına, kaybedilmesine biz İyi Parti olarak razı değiliz. Bu haksızlıkların karşısında elimizden gelen her şeyi yapacağız.

BU BİR ONUR MÜCADELESİDİR

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl: İnsanlık tarihine baktığımız zaman en önemli mücadele onur mücadelesidir. Bugün bu mücadele safını belirleyen tüm Eskişehirli hemşerilerime teşekkür ederim. Büyük davalar, küçük düşünen insanların omzunda yükselmez. Bugün ülkeyi yönetenlerin, ülkeyi ne hale getirdikleri ortadadır. Merhum Erbakan Hocamızın yatırımlarını satıyorlar. Böyle bir satışın gündeme gelmesini kabul etmiyoruz. Birlikte hareket ettiğimiz zaman bunları engelleyebiliriz. Bu noktada 2019 tarihi bir süreçtir. Bu süreçte Türkiye’nin birikimlerini satmaya çalışanlara engel olmak zorundayız. Tüm vatandaşlarımızı mücadeleye davet ediyorum. Bir onur mücadelesi veriyoruz. Bu mücadele katılmayı herkesi davet ediyorum.

HEP BİRLİKTE OLURSAK ENGELLERİZ

ÖDP İl Başkanı Hüseyin Öztürk:  Cumhuriyetten önce bu ülkede şer diye bir şey yoktu. Bu ülkeyi kuranlar dişi ile tırnağı ile şeker fabrikalarını kurarak, dışa bağımlılıktan bizi kurtarmışlardır. AKP hükümeti tamamen dış tekellerin istekleri doğrultusunda, şeker fabrikalarını satmak istemektedir. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun bir vatandaş olarak şeker fabrikalarının satışına engel olmak zorundayız. Hep birlikte olursak şeker fabrikalarının satılmasının önüne geçebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.