CHP SEYİTGAZİ’DEYDİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEZCAN; “ABBAS YOLCU”

24 Haziran’da yapılacak seçimler için çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan Seyitgazililere seslendi.

CHP SEYİTGAZİ’DEYDİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEZCAN; “ABBAS YOLCU”
11 Haziran 2018 Pazartesi 12:36

İktidara” ülkeyi 16 yıldır yönetmelerine rağmen sorunları çözmek yerine kavgayı ateşliyorlar” diyerek yüklenen Tezcan, “Dolar aldı başını gitti. Doların her yükselmesi emeklinin maaşının düşmesi asgari ücretin yarıya inmesidir. Ülkeyi yönetenlerin bunlarla uğraşması lazım. Ama bunlar bırakmış bunlar, muhalefetle uğraşıyor, bizimle uğraşıyor. Çünkü biliyorlar gidici olduklarını. Abbas yolcu. Burası eti madenin merkezi eti madeni varlık fonuna devrettiler. Sata sata bir şey bırakmadılar” dedi. Tezcan konuşmasına şöyle devam etti;

“BU İKTİDARI İTHALAT LOBİSİ VE FAZİ LOBİSİ YÖNETİYOR”

İktidarın ithalat lobisi ve faiz lobisi tarafından yönetildiğini belirten Tezcan,  Bu iktidar iki lobi tarafından yöneltiliyor biri faiz lobisi diğeri ithalat lobisi.  İthalat lobisi ile çiftçinin belini büktüler. Saman ithal hale geldik. Bir tarafta “Çiftçi yok olursa olsun bana ne” diyen bir iktidar, öteki tarafta ise çiftçiyi destekleyeceğim diyenlerin iktidarı.

“KAYNAK SARAY”

CHP iktidarında çiftçinin, toprağın yüzü gülecek. Mazot 3 lira olacak. Biz ne zaman çalışandan çiftçiden yana bir şey söylesek rahatsız oluyorlar. 24 Haziranda iktidara geleceğiz ramazanda bir, kurban bayramında bir olmak üzere emekliye senede 2 ikramiye bizim sözümüzdür. Asgari ücret net 2200 lira olacak. Biz bunu söylediğimiz zaman diyorlar ki;  “Kaynağı nereden bulacaksınız?” Kaynak saray. O sarayın bir dakikalık masrafı 1607 lira. O saray aç kurt gibi her dakika bir asgari ücret yiyor. Muharrem ince çıkıyor “ben fabrika açacağım” diyor. Öteki, çıkıyor “kıraathane açacağım kıraathanede internet olacak” diyor. Bir buçuk senedir vikipedia’ya girebiliyor musunuz? Dünyada en fazla internet yasağı olan ülke Türkiye.

TERMİK SANTRALE AKLI BAŞINDA HERKES KARŞI

Millet 24 Haziran’da onu götürecek. Türkiye’de önce demokrasiyi tesis edeceğiz. Vatandaş korkmayacak. Bizim dönemimizde hiç bir hakim cübbesinin altında siyaset yapamayacak. Bizim dönemimizde devlete liyakat gelecek. Burada bor tesisleri var. Mülakat diye bir şey tutturmuşlar yandaşları alıyorlar. Maden işletmesine adam alırken bile icazet almadan kimseye orada ekmek parası kazanmasına müsaade etmeyeceksin. Geldiğimizin ertesi günü sadakate göre değil, liyakate göre bir sistem kuracağız. Alpu’ya getirdiler termik santral kuruyorlar. Herkes karşı, aklı başında olan herkes karşı. aklını kar hırsı dolamış bir avuç santral peşinde koşan rant yiyici “yapacağımda yapacağım” diyor Çiftçilik ölmüş, tarım ölmüş umurunda değil. Biz de diyoruz tarımı da insanı da çiftçiyi de koruyacağız. Onun içi iktidar istiyoruz. En düşük emekli maaşı 1500 olacak. Esnaf kira stopajı derdinden kurtaracağız. Kira stopajını esnaf ödemeyecek. Esnafın sıfır faizli kredi kullanacağı bir kredi düzeni getireceğiz. Çokça üretim hakça paylaşım tesis edeceğiz. Eğitimi yeni baştan ele alacağız. Bu eğitim sisteminden öğretmenler, veliler, milli eğitim bakanı da şikâyetçi. Dünya ile yarışan gençler yetiştireceğiz.  Zorunlu temel eğitim 13 yıla çıkacak. Tam gün eğitime geçeceğiz. Sabah kahvaltısını, öğle yemeğini okulda yiyecek.

24 Haziran dönüm noktası kim varsa herkesin probleminin çözümünün bir dönüm noktası. 24 Haziran’da sandığa gidin hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne hem de Muharem İnce’ye oy verin’

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.