CHP PM ÜYESİ USLUER: DELEGE SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR

Kongre salonunda parti içi demokrasi için tüzükte bazı değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirten Gaye Usluer, “delege sistemi kaldırılmalıdır” derken ön seçimin şart olduğunu söyledi.

CHP PM ÜYESİ USLUER: DELEGE SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR
23 Şubat 2020 Pazar 13:05

CHP PM Üyesi Gaye Usluer kongre salonunda partililere yönelik yaptığı konuşmada deParti içi demokrasinin temeli delege sisteminin kaldırılmasıdır” dedi. Usluer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Parti içi demokrasinin bir başka ölçüsü ön seçim sisteminin getirilmelidir. Milletvekili adaylarını belediye başkan adaylarını belediye meclis üyelerini ön seçim ile belirlemeliyiz. Eğer ön seçimden vazgeçersek eğer ön seçime sırtımızı dönersek şikayet etmeye hakkımız yoktur. Parti içinde şikayetlerimizi bu kürsülerden açıkça saklamadan dillendiremezsek oradan demokrasi çıkmaz. Ve parti içi demokrasi olmaz ise bizim demokrasi getireceğiz sözlerimize inanmazlar. Ben sizleri kutlamak istiyorum kongrelerimizde esas olan çarşaf  listedir. Ama yeterli sayıda imza olması halinde blok listede seçim yapılabilir. Ben buradan bütün delegelere teşekkür etmek istiyorum. İşte demokrasi budur Eskişehir’de demokratik düzlemin ne kadar güçlü olduğu gösterilmiştir. Demokrasi elbette ki demokratik çerçeveler yasalar ile güvence altına alınır. Parti işçi demokrasinin de tüzüğümüz ile garanti altına alınması gerekiyor. Partimizin içinde demokratik kurullarda tartışmalıyız. Bir demokrasi şöleni daha Eskişehir çok adaylı bir il kongresine gidiyor. CHP yönetimine aday olmak bir onurdur. Bir cesaret işidir. Çünkü aday olduğunuz andan itibaren diyorsunuz ki partimin tüzüğüne uyacağım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FİKRET AYDIN - 4 yıl önce
Evet. Delege ile Değil Üyelerin
Belirlediği Başkan Milletvekili
Olurunu ÖnSeçimli Seçimden Çıkmayan ? Üyeler ile iletişim yerine. Aile ve yakınlarını Delege
Listelerine. Aldılar? İKDİDARA Yürüyen CHP Yİ Üyeler ile küstürüp
Bencillik kuralları işledi DELEGE
Seçimlerinde CHP Halkın sokağın
Partisi olmaktan Uzaklaştı?
Avatar
Ali Kahyaoğlu - 4 yıl önce
Tamamen katılıyorum. Delege sistemi yozlaşmanın temel taşıdır. Tüzük Kurultayı yapılarak kaldırılmalı ve CHP iktidarının önü açılarak Ülkemiz aydınlığa çıkarılmalıdır.
Avatar
Taşkın Danacı - 4 yıl önce
Delege ve atama sistesistemini bu partiye, Baykal getirmiştir.
Parti için'de ve Halka hizmet kalitesi yeterince taşımamaktadır.
Derhal kaldırılmalıdır.
Avatar
Ahmet Nacır - 4 yıl önce
Eski bir partili olarak sürekli buunu dillendiriyordum . Destekliyorum sizi.