CHP Odunpazarı’ndan, Kurt’a destek geldi

CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı, AK Partili Doğan’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Sallarel, Doğan’ı ‘yalan haber üretmekle’ suçladı.

CHP Odunpazarı’ndan, Kurt’a destek geldi
28 Temmuz 2017 Cuma 14:16

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın Hamamyolu projesiyle ilgili yaptığı açıklamada gerçekleri saptırdığını söyledi.  Doğan’ın bilerek, isteyerek ve kasıtlı olarak yalan haber ürettiğini savunan Sallarel, “Bu projeyi istisnasız kimsenin beğenmediğini ifade eden bu zat projenin Türkiye’de ve Dünya’da ödüllere aday gösterildiğini ve sıralamalara girdiğini bilmiyor mu? Biz Eskişehir’de, Hamamyolu’nun en önemli cazibe merkezi olduğunu ve bu projeyle Hamamyolu’nun ve esnafının cazibesinin kat ve kat artacağını ve gereken değerini bulacağını açıkça iddia ediyoruz” dedi. 
 
“Esnaf sadece Hamamyolu’nda kepenk kapatmıyor”
 
Hamamyolu’nda esnafın mağdur olduğunu ve kepenk kapattığını iddia edenlere seslenen Sallarel, “Üç ay önce başlayan çalışmalardan dolayı mı esnaf kepenk kapatmaktadır? Yoksa 15 yıldır Türkiye ekonomisini idare edemeyen AKP iktidarının ekonomi politikalarından dolayımı esnaf kepenk kapatmaktadır. Ayrıca bir kez daha belirtmek istiyoruz ki esnaf sadece Hamamyolu’nda kepenk kapatmıyor. Eskişehir’in birçok noktasında ve Organize Sanayi Bölgesi’nde yıllardır faaliyette olan, hizmet veren büyük firmalar Türkiye ekonomisinin geldiği son noktada iş yerlerini kapatmak zorunda kalıyorlar. Bu zat Hamamyolu projesini karalayarak esnafımızın yaşadığı bu sorunların üstünü kapatmaya çalıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
“Eskişehir’in en önemli cazibe merkezi olacak”
 
AK Partililerin, Eskişehir için yapılan her iyi işe karşı olduklarını ve halkı kandırarak siyaset yapmaya çalıştıklarını söyleyen Sallarel, “Bu zat yaptığı açıklamada Hamamyolu’nda, Kurban Bayramı’na 10 gün kala kaldırımların söküleceğini ve esnafın mağdur edileceğini söyleyerek gereksiz gündem oluşturma çabası içinde. Ben buradan tüm Hamamyolu esnafına sesleniyorum. Böyle bir şey olmayacak ve 29 Ekim günü görkemli bir şekilde açılacak olan Hamamyolu’nda yaşayan vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın hak ettiği değeri bulacağını ve Eskişehir’in en önemli cazibe merkezine sahip olacaklarını iddia ediyorum” diye konuştu.
 
 
“Karapınar TOKİ’ye verilen sözlere ne oldu?”
Sallarel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Artık saymakla bitmeyecek olan yalanlar ve iftiralara karşı sessiz kalamıyorum. 9 Ocak 2017 tarihinde yine bu zat TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımıza bir müjde vermişti. Bu müjdenin altında Karapınar TOKİ’de bir cami, bir okul yapımı, altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacağını, hatta yapılacak bu işler için ihaleye çıkıldığını övüne övüne söylemişti. Fakat aylar geçmesine rağmen ortada hiçbir şey olmadığını, Karapınar TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımız, görmektedir. Soruyorum sen bu saatten sonra Karapınar halkının karşısına nasıl çıkacaksın? Hangi yüzle onların yüzüne bakacaksın?”
 
“Kurt’u değil Eskişehir halkını cezalandırıyorsunuz”
 
“Ayrıca Odunpazarı halkımıza sosyal yaşam alanları ile ilgili söz veren bu kişi halkın elindeki mevcut yaşam alanlarının elinden alınmasına neden sessiz kalıyor? Orman Fidanlığının şu andaki halini hiç merak edip gördü mü? 2010 yılından beri Odunpazarı Belediyesi’nde olan Şehr-i Derya Parkı’nın da, Orman Fidanlığı gibi olmasını istediği için mi sessiz kaldı? Yoksa Odunpazarı halkına bunu mu reva görüyor? Şehr-i Derya Parkını, Odunpazarı Belediyesi’nin elinden alarak ve bu duruma sessiz kalarak Kazım Kurt’u cezalandırdıklarını zannedenler aslında Eskişehir ve Odunpazarı halkına ceza kesmektedirler.”
 
“Daha şehrin ortasından geçen kanallara bakamayan ve Sulama Birliği’ne devreden DSİ, Şehr-i Derya Parkı’na nasıl bakacaktır?”
 
DSİ’nin ‘Şehri Derya Parkı, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde hizmet verecek’  yönündeki açıklamasını da gülünç bulduğunu söyleyen Sallarel, “Çünkü görüyoruz ki, DSİ’nin sorumluluğunda olan ve şehrimizin ortasından geçen kanalların ne halde olduğundan bahsetmeme gerek yoktur. Ayrıca bu kanalların işletmesini ve bakımını Sulama Birliği’ne devretmiştir. Daha şehrin ortasından geçen kanallara bakamayan ve Sulama Birliği’ne devreden DSİ, Şehr-i Derya Parkı’na nasıl bakacaktır?  Bu durum şunu gösteriyor ki amaç üzüm yemek değil bağcıyı kovmaktır. Peki buradan soruyorum; Odunpazarı Belediyesi, AKP’nin yönetiminde olsaydı DSİ’nin bürokratları bu parkı belediyenin elinden alma cesareti gösterebilir miydi? Bunların yaptıkları kraldan çok kralcılıktır. Bürokratların AKP yönetimine şirin gözükme çabasından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.
 
“Devletin bürokratları, AKP’nin ilçe başkanı gibi davranıyor”
 
Bürokratları, AK Parti’nin ilçe başkanıymış gibi davranmakla suçlayan Sallarel, “Odunpazarı Belediyesi’nin CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışına geçtiği günden beri devletin bürokratlarının AKP’nin ilçe başkanı gibi davrandığı açık ve net bir şekilde görüyoruz. Fakat yapmış oldukları baskılar, engellemeler Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un halkımız için yapacağı hizmetlere hiçbir sekte vurmayacaktır ve yapmak istediği hizmetleri yapmaya devam edecektir” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.