CHP Milletvekili Yüksel, Osmangazi katliamı için meclis araştırması istedi

CHP’li Yüksel, Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan katliamın tüm detaylarıyla araştırılarak perde arkasında kalan faillerinin de yargı önüne çıkarılması için Meclis araştırması açılması yönünde önerge verdi.

CHP Milletvekili Yüksel, Osmangazi katliamı için meclis araştırması istedi
09 Nisan 2018 Pazartesi 15:21

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın araştırılması için önerge verdi.

TBMM’ye verdiği araştırma önergesinde, katliamın tüm ayrıntıları ile araştırılması gerektiğine değinen Yüksel; “Basit bir cinnet olayı olmayan bu katliam, toplumsal vicdan nazarında infial yaratmıştır. Cinayeti işleyen Volkan Bayar hakkındaki FETÖ ve siyasi bağlantısı olduğu yönündeki iddialar açığa kavuşturulmalı, kanlı olayın sır perdesi bir an önce aralanmalıdır” dedi.

“Katliam şeffaf bir şekilde soruşturulmalıdır”

Yaratılan ihbarcılık, iftira ve şiddet atmosferinin bu tabloya sebebiyet verdiğini aktaran Yüksel, kanlı olayla ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirilmesinin anlamsız ve cinayete ihmalleri ve söylemleri ile neden olmuş tüm faillerin korunmasına yönelik bir hamle olduğunu söyledi. Yüksel; “Katliam şeffaf bir şekilde soruşturulmalıdır. Kamuoyuna yansıyan, katilin FETÖ ve AKP’li bir milletvekili ile olan bağlantısı açığa kavuşturulmalı. Meclis bu olayı araştırmakla, açığa kavuşturmak ve toplum vicdanını rahatlatmakta yükümlüdür.” diye konuştu.

“Hep birlikte sorumlularını bulup, yargı önünde hesabını soralım”

Yüksel sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için bu katliam en ince ayrıntılarına kadar Meclis tarafından araştırılmalıdır. İhmali olanlar kim olursa olsun ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermesi sağlanmalıdır. Bu amaçla Meclis Başkanlığına bir araştırma önergesi verdim. Bu hafta Genel Kurul’da görüşülecek. AKP’ye çağrı yapıyorum; Hep birlikte sorumlularını bulup, yargı önünde hesabını soralım.  Eğer bu komisyonu da reddederseniz, Osmangazi’de yaşanan bu katliamın diğer sorumlusu da siz olursunuz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.