CHP'lilerden yerel seçimler için önemli mesajlar

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma programı bayramın üçüncü günü parti il binasında gerçekleşti.

CHP'lilerden yerel seçimler için önemli mesajlar
23 Ağustos 2018 Perşembe 17:25

Akman, küskünlere seslendi

Bayramlaşma programında konuşan CHP İl Başkanı Rabia Akman, yerel seçimleri işaret ederek küskünlere seslendi. Akman, “Ülkemiz çok zor günler geçiriyor. Bizler istiyoruz ki Türkiye üretken, sanayisi ile katma değer yaratan, çağdaş politikalar üreten, ülkenin sorunlarına kalıcı çözümler üreten, barışın egemen kılındığı, gelecek kaygısının olmadığı huzur dolu bir ülke olsun.  Bizler bu kötü tablonun değişmesi için asla karamsarlığa düşmeden, mücadelemize kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Kırgınlıkları geride bırakarak, küslükleri bitirerek, birlik ve dayanışma içerisindeki önümüzdeki yerel seçimler için hep birlikte canla başla çalışmalıyız” dedi.

“Yönetim anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyor”

Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, yerel seçimlerde Eskişehir’de 15 belediyeden en az 10’ununu almak zorunda olduklarını ifade etti. Usluer, İl Başkanı Akman’ın yerel seçimler için parti içi küskünlere verdiği dayanışma mesajına ima ederek “Tabi ki hepimizin her şeyden önce dayanışmaya, hoşgörüye ihtiyacı var. Ama bu demek olmuyor ki var olan sorunlarımızı halının altına süpürelim, görmezden gelelim, yokmuş gibi davranalım… Eğer böyle yaparsak Eskişehir gibi çağdaş, demokratik ve belediyelerine herkesin kıskanarak baktığı bir şehirde zora düşebiliriz. Bu gerçekleri hiç unutmaksızın, bundan sonra tepeden başlayarak en aşağıya yani örgütlenme şemamızın her noktasına kadar yönetim anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyor. Birlikte çalışmamız gerekiyor.  Bunu yapabilmek için önce birbirimize inanmamız gerekiyor. Birbirimizle omuz omuza verebilmemiz, dayanışmamız gerekiyor. Amacımız Türkiye’de iktidar olmak.  Siyaset yapmanın amacı iktidar olmaktır. Küçük küçük mutluluklar değildir, Türkiye’de iktidar olabilmektir” ifadelerini kullandı.

“Belediye başkanlığı sayımızı korumakla kalmayacağız, artıracağız”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, “Yerel seçimleri alabilmek olarak kapı kapı dolaşmak zorundayız. Ülkenin içerisinde olduğu durumu tek tek anlatmamız gerekiyor.  Belediye başkanlığı sayımızı korumakla kalmayacağız, artıracağız.  Büyükşehir Belediyesi’nde istediğimiz hizmetleri, istediğimiz kalitede yapabilmemiz için bizim Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iktidar olmamız gerekiyor” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.