CHP'Lİ BAŞKANLAR SANAYİCİLERLE BİRARAYA GELDİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Bayram Yumrukaya, sanayiciler ile CHP’lileri bir araya getirdi.

CHP'Lİ BAŞKANLAR SANAYİCİLERLE BİRARAYA GELDİ
09 Ocak 2019 Çarşamba 16:44

Oda Restaurant’ta gerçekleşen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Sanayi Odası Meclis Başkanı Süha Özbay, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ile çok sayıda sanayici katıldı.

-Eskişehir sanayisinin yüz akları-

Eskişehir sanayicisinin bu kenttin yüz akı olduğunu belirten Başkan Büyükerşen, sanayicilere Eskişehir ve ülke ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür etti. CHP’li belediye başkanları olarak desteğe her zaman hazır oldukların belirten Büyükerşen, ülke ekonomisine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

-Baş mimarı değerli Hocamdır-

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Tepebaşı Bölgesi’nde yaşanan değişimden bahsederek, “99’dan beri hocam ile beraber çok hikayemiz var. Tepebaşı Bölgesi’ni 99’da düşünürseniz, küçük bir kasabaydı. Hiçbir şey yoktu. Bizde altyapı yüzde 35’lerdeydi. Odunpazarı’nda altyapı yüzde 85’lerdeydi. Bir tane spor sahası yoktu. Yapılan tek şey var o da şuan ki stadyum. Gençlik Spor Bakanlığı Tepebaşı bölgesine nedense tesis yapmıyor. Tepebaşı’nın 99’daki durumu ile şimdiki yapısı arasında çok büyük fark var.  Bugün Eskişehir Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldiyse bunun baş mimarı değerli hocamdır” dedi.

-Bütün işsizler belediyeden iş bekliyor-

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendiren Ataç, “Türkiye büyük bir depremle karşı karşıya. Ekonomik depremle karşı karşıyasınız. Umarım kısa sürede ekonomi toparlanır. Çünkü şehirde bir sürü dedikodular var. ‘Organizeden 6 bin işçi çıkarıldı…’ gibi dedikodular var. Eskişehir’de üniversite gençlerinin çok büyük işsizliği var. Bütün işsizler belediyeden iş bekliyorlar. Bunu belediyeler çözemez arkadaşlar. Belediyeler eğer şuanda işçi çıkarmıyorsa kimsenin ekmeğiyle oynamıyorsa belediyeler bu konuda gayret ve sabırla gün sayıyorlar. İller Bankası karşımızda, bakanlıklar karşımızda. Buradaki bütün bürokrasi karşımızda. Ama Eskişehir’deki belediyeler hala iş yapma gayreti içerisinde. Bu da kulağınızın bir tarafında olsun. Eskişehir’de biz Türkiye’de yaşanan kötülüklerin, sıkıntıların, antidemokratik uygulamaların hiç birini yaşamıyoruz. Ama başka türlü mücadelemiz var. Sandıkta yapamadıklarını İller Bankası yapıyor. Milli Eğitim Müdürü yapıyor. Yılmayacağız, eğilmeyeceğiz, devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

-Baskıların olacağını biliyordum ama bu kadar kaba olacağını…-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, 5 yıl boyunca karşılaştığı zorlukları anlatarak, şunları kaydetti: “Ben 2014’te bu takıma eklendim. 5 yılda ciddi işler yaptık. Hem de her türlü engelleme ve baskıya rağmen.Ben aday olurken bu tür baskıların olacağını tahmin ediyordum ve o baskılara rağmen belediyecilik nasıl yapılır diye projelerimizi hazırlıyorduk. Ama bu kadar kaba bir biçimde üstümüze gelineceğini tahmin etmiyorduk. Akıllıca bir takım işler yapılır, kredi almamızı, proje yapmamızı engellerler zannediyorduk ama öyle bir oldu ki…20 yıldır Odunpazarı’nın Belediyesi’nin kullanmakta olduğu Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ecrimisil çıkardılar. 30 yıldır Odunpazarı’nda köhnemiş halden belediyelerin kurtardığı Kurşunlu Külliyesi’nden ‘çık’ dediler. Böyle hukuk dışı diyebileceğimiz bir saldırı bombardımanıyla karşılaştık ve ona göre de bazen kavga ettik. Odunpazarı Belediyesi adına bize teslim edilen bazı hakları onlara geri vermemek için direndik ve kazandık.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.