CHP KULİSLERİNDE KONUŞULAN İSİMLER

CHP’de kongre takvimi açıklandı. İl ve ilçe başkanlıkları için aday olacakların isimleri de kulislerde konuşulmaya başlandı.

CHP KULİSLERİNDE KONUŞULAN İSİMLER
16 Mayıs 2017 Salı 17:33

Esgündem26-CHP’de kongre/kurultay süreci resmen start aldı. Genel Merkez, örgütlere takvimi yolladı. 5 Haziran tarihinde delege seçimlerinin startı verilecek.  Eskişehir’de kongrelerin kıran kırana geçeceği görüşü hakim. Parti içerisinde hem il başkanlığı hem de ilçeler için birçok isim dillendiriliyor.

İşte potansiyel adaylar:
İl Başkanlığı için; Sinan Özkar, İlker Özokcu, Erman Gölet, Figen Kahya…

Odunpazarı İlçe Başkanlığı: Akın Sallarel, Hasan Eröksüz…

Tepebaşı İlçe Başkanlığı: Vural Yörük, Turgut Doğandor ve Ahmet Saraç…
 
SİNAN ÖZKAR:  2015 yılı Eylül ayında Genel Merkez’in atamasıyla il başkanlığı görevine getirildi. Aynı yıl Aralık ayında gerçekleşen kongrede il başkanlığına aday oldu. Kongrede Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un desteklediği Özkar, seçimi bir oy farkla kazandı.  CHP, 1 Kasım milletvekilliği seçimi ve 16 Nisan halk oylamasına Eskişehir’de Sinan Özkar ile gitti. Özkar, parti içi kurumsallaşmaya ve kırsala verdiği önemle de dikkat çekti. Özkar, bir dönem daha başkanlığa aday olacağının sinyalini Esgündem26’ya yaptığı röportajda verdi.
 
İLKER ÖZOKCU: Uzun yıllar Muhasebeciler Odası başkanlığını yürüten Özokcu, son yapılan il kongresinde Özkar’a karşı CHP il başkanlığına aday oldu. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın desteklediği Özokcu, seçimi 1 oy farkla kaybetti. Özokcu’nun yapılacak il kongresinde başkanlığa yeniden aday olacağı konuşuluyor. 
 
ERMAN GÖLET: 14 yıl boyunca İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanlığı görevini yürüten Gölet, 2010 yılında CHP İl Başkanlığı görevine getirildi.  2014 yılındaki yerel seçimlerde Odunpazarı Belediye Başkanlığı için il başkanlığı görevinden ayrıldı. CHP’den belediye başkanlığı için aday gösterilmedi.  Gölet, 2015 yılında gerçekleşen milletvekili seçimlerine de aday oldu. Her seçimde ismi öne çıkan Gölet’in bu kongrede de aday olacağı söyleniyor. Gölet’in adaylığını Başkan Ataç’ın desteklediği konuşulanlar arasında. 
 
FİGEN KAHYA: Halen CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Kahya’nın da ismi il başkanlığı için geçiyor. Referandum sürecinde kırsalda kadınlarla birlikte yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kâhya’nın parti içinde ise tepki gördüğü iddia ediliyor.
 
Adayların belirlenme sürecinde etkili olan belediye başkanları ve milletvekillerinin bu seçimde hangi adaylara destek vereceği ise merak konusu.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.