CHP KONGRESİ VE ÖTESİ

Soner Uçak, CHP kongresini yazdı...

CHP KONGRESİ VE ÖTESİ
25 Aralık 2017 Pazartesi 12:26

Kazım Kurt Sinan Özkar’ı neden destekledi?

Kazım Kurt, Sinan Özkar’ı neden destekledi? Özkar’ın hitabet konusundaki hünerinden dolayı mı? Sempatisiyle cazibe merkezi olduğu için mi? Zamanlamadaki ustalığı ve çevreye yaydığı olumlu enerjiden mi? Kesinlikle hayır. Sinan Özkar’ın da kongre süreci boyunca dillendirdiği “çalışkanlığı” Kazım Kurt’un, Özkar’ı desteklemesindeki en büyük neden. Özkar, şayet bu kozu Kazım Kurt’a gösteremeseydi iddia ediyorum bugün başka bir isim il başkanıydı.

Ataç, Özokçu’yu neden destekledi?

Çünkü bir türlü kendi ekibinde bütünlüğü sağlayamadı. Kendi ekibinde en sağlam olarak gördüğü Özokçu’yu desteklemekten başka çaresi kalmadı. Yoksa Özokçu için de zannediyorum kimse sempatik, hitabet ustası gibi tariflerde bulunamaz. Dolayısıyla Özkar,  pek çok hata yapsa da çalışmak gibi bir doğrusu vardı ve o doğru seçimde ciddi bir koz olarak kullanıldı.

Kurt kazanmayı biliyor kaybetmeyi de

Kazım Kurt kazanmayı biliyor. Ama bu bilgi için çok emek verdi zamanında, çok şeyler kaybetti. Dolayısıyla kaybetmeyi de biliyor Kazım Kurt. Bugün kazandım diye sevinmeyen nadir insanlardandır. Desteklediği ekip havayi fişek patlatırken, o bir sonrasını düşünüyordur, 2019’u. 2019’a nasıl gidilmesi gerektiğine dair yol haritasını çıkarıyordur. Kimleri kaybetmesi gerektiği, kimleri kazanması gerektiği yönünde çalışmalar yapıyordur. Kazım Kurt partisini başarıya taşımak için ciddi emek veren bir insan. Bununla beraber şehrin belki de vicdanı ile aklını ortak çalıştırmayı başaran kişilerin başında geliyor. Aklını kullanması gerektiği zaman yaklaşıyor. Vicdanına söz geçirirse, radikal adımlar atacağa benziyor.

En samimi kutlama Derya Özkar’dan

"Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" derler. Ben "yanında" derim. Kongre süreci boyunca yanındaydı, kongreden sonrada yanına gelmiş ve yazmış Derya hanım "Sen çok yaşa koca başkan" diye. Başarıları daim, mutlulukları bir ömür sürsün demekten başka söze yer bırakmamış.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.