'CHP illerde eğilim yoklaması yapacak'

CHP bazı il ve ilçelerde aday için eğilim yoklaması yöntemine başvuracak.

'CHP illerde eğilim yoklaması yapacak'
12 Kasım 2018 Pazartesi 10:46

Rifat Başaran / Hürriyet CHP Parti Meclisi (PM), çarşamba günü yerel seçim gündemiyle toplanacak. Olağanüstü toplantıda, il ve ilçe örgütü ile milletvekillerinin üzerinde uzlaştığı 150’nin üzerinde belediye başkan adayı PM’nin görüşüne sunulacak.

Oylamada kabul görmesi halinde 150’nin üzerinde il, ilçe ve beldenin adayları açıklanacak. Daha önce 105 belde ve küçük ilçenin adayları açıklanmıştı. Bu kez doğuda bazı iller ile görevine devam etmesine karar verilen CHP’li belediye başkanlarının bulunduğu illerle ilgili listenin açıklanacağı öğrenildi. 

CHP’de adayların önseçim ile belirlenmesi talepleri sürerken, bu konuda yeni bir adım atılacak. Toplantıda, parti yönetimi eğilim yoklaması için PM’den yetki isteyecek. Eğilim yoklaması yapılması kararlaştırılan illerde, YSK’nın görevlendireceği hâkim yerine Genel Merkez yöneticileri ve il örgütü nezaretinde sandık kurularak aday adaylarının yarışması öngörülüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.