CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI FİKRİYE SÖĞÜTLÜ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Kadın Kolları seçimi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI FİKRİYE SÖĞÜTLÜ OLDU
04 Mart 2020 Çarşamba 13:59

Tek liste ile genel kurula katılan Fikriye Söğütlü yeni CHP İl Kadın Kolları Başkanı oldu.

CHP Eskişehir İl Kadın Kolları başkanı Aysun Doğramacı seçim öncesi bir konuşma yaparak kadınların kotalarda sıkışmadan eşit temsiliyet hakkına sahip olmaları gerektiğini kaydetti. CHP’nin yaklaşımının Türkiye’de her alanda kadının önündeki tüm sınırları kaldırmak, kadın ve erkeği olması gereken eşit konuma ulaştırmak olduğunu vurgulayan yeni başkan Fikriye Söğütlü ise “Kadın-erkek eşitsizliğinin önündeki engellerin aşılması, kadınların siyasal karar süreçlerine katılarak kendi sorunlarına uygun çözümler üretebilmesine bağlıdır. Kadınlar parti tabanına kendilerini tanıtmak için; daha çok çalışmalı, kota ile sınırlanan alanda asla yetinmemeli, eşitlikçi bir yarışı hedeflemelidir. Cinsiyet kotasına ihtiyaç duymayacak kadar güçlü hale gelebilmek için dayanışmacı bir anlayışla hareket etmeli, partideki tüm görevler için daha çok kadı aday çıkmalı, mevcut tabloyu iyi okumalı, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edilmeli, kadınların partideki varlığını güçlendirecek projeler üretilmelidir” diye konuştu.

Öte yandan  Fikriye Söğütlü başkanlığındaki CHP Eskişehir İl Kadın Kolları yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Vildan Aydoğan, Teslimiye Özlem Akyol, Zübeyde Zuhal Birtürk, Gülümser Çukur, Nesrin Deniz, Ayşe Hekimoğlu, Sevim İnaltay, Gülşah İnan, Behice Figen Özgün, Ayten Karaca, Nursen Satiç, Yıldız Taşel, Meral Taşdemir, Serap Yücel”

Nesrin Deniz, Gülcan Çalış, Gürsel Çelik, Belamir Niğdelioğlu, Sultan Özçimen, Fikriye Söğütlü ve Filiz Şide kurultay delegeleri olarak seçildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.