CHP İL BAŞKANLIĞI’NDAN ÇOK SERT AÇIKLAMA:

CHP İl Başkanlığı Sivrihisar İlçe Kongresi ardından yaşanan tartışmalarla ilgili olarak oldukça sert bir açıklama yayınladı.

CHP İL BAŞKANLIĞI’NDAN ÇOK SERT AÇIKLAMA:
28 Ocak 2020 Salı 15:23

Zorunlu açıklama başlığı ile yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son zamanlarda İl Başkanımız Abdülkadir Adar ve İl Yönetim Kurulu üyelerine yönelik basın ve sosyal medya üzerinden gerçeklerle açıklanamayan, algı operasyonu olarak nitelendirebileceğimiz çabaların arttığı gözlenmektedir. Özellikle Sivrihisar İlçemizin Olağan Kongresi öncesi ve sonrası yazılanlar üzerine bu açıklamanın yapılması zaruri olmuştur.

Parti içinde yaşanan her türlü demokratik ortam ve süreci parti içi çatışma ve kavga olarak görerek böyle göstermeye çalışan bu kişilerin gerçek amacının, taraf oldukları kişi ya da grupların parti organlarında yetkili olma gayreti olduğu çok açıktır. Bu kişi ve kişiler; geçmiş dönemlerden alıştıkları üzere partiyi parti dışından yönetme telaşı içinde oldukları için kamuoyuna, İl Başkanımız Abdülkadir Adar’ı yıpratmak amacıyla gerçeklerle bağdaşmayan gerçek dışı haber ve yorumlar pompalamaktadır.

Tek amaçları CHP’yi dışarıdan dizayn etmek olan bu kişilerin ifade ettiği gerçek dışı beyanları düzeltmek ve kamuoyunu bilgilendirmek; CHP’nin yıpranmaması, demokratik şekilde işleyen süreçlerin doğru anlaşılması adına zorunlu hale gelmiştir.

Öncelikle Sivrihisar İlçe Kongremizde iddia edildiği üzere il Başkanımız Abdülkadir Adar, ne Divan Başkanı olmak istemiş ne de bunun için hazırlık yapmıştır. Böyle gibi bir ifade ne parti iç tüzüğü ne de CHP geleneği ile bağdaşmaktadır. CHP geleneği ve kültüründe Divan Başkanı olmak için aday olunmaz, aday gösterilir. Bir İl Başkanının Divan Başkanı olmak gibi bir amacı taşıdığını düşünmek bile abesle iştigaldir. Sivrihisar Kongremizde İl Başkanımız Abdülkadir Adar’a (diğer tüm ilçe kongrelerimizde olduğu gibi) Divan Başkanlığı için bir grup delege tarafından öneri sunulmuş ve İl Başkanımız da öneriyi kabul etmiştir. Bir başka grup ise Parti Meclisi Üyemiz Prof. Dr. Gaye Usluer’i önermiştir. Bu tamamen demokratik bir süreçtir ve olağandır. Nitekim yapılan seçimde Divan Başkanı belirlenmiştir. Bu oldukça basit bir demokratik süreci bile İl başkanımızı yıpratmak üzere kullanmak kelimenin tam anlamıyla aymazlıktır, şaşkınlıktır. Kaldı ki Divan oluşumu akabinde İl Başkanımız Abdülkadir Adar’a Divan Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer tarafından ilk söz hakkı verilmiş ve İl Başkanımız yaptığı konuşmada parti içi birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan bir konuşma yapmıştır.

İl Başkanımızın “taraf” olduğu ve kaybedeceğini anladığı zaman kongreyi terk ettiği şeklinde kamuoyuna sunulan haber ve yorum ise hiçbir şekilde gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Büyük bir coşku ve CHP iktidarına olan inancın sergilendiği tüm ilçe kongrelerimizde İl Başkanımız Abdülkadir Adar, Divan Başkanı olmadığı durumlarda oy verme işlemine kadar kongre salonunda bulunmuştur. İl Başkanımız, Sivrihisar kongremizde de oy zarfları hazırlanıp mühürlenerek zarflara konulana kadar beklemiş ve oy verme işlemi başladığı an salondan ayrılmıştır. “Taraf” olduğu ve kaybedeceğini anladığı zaman ayrıldı… gibi bir ifade hiçbir şekilde gerçekle bağdaşmamaktadır. İl Başkanımız Abdülkadir Adar ve İl Yönetim Kurulumuz, hukuki ve tüzüğe uygun olarak göreve atandığı günden bu yana adaletin, liyakatin, emeğin, demokrasinin, birlik ve beraberliğin tarafında durmuştur. Durmaya devam edecektir.

Parti içinde gruplaşanlar, en ufak bir demokratik süreci bile kavga ve tartışma olarak göstermeye çalışanlar ve onların kalemşörleri asla amacına ulaşamayacaktır. İl Başkanımız Abdülkadir Adar ve yönetim kurulumuzun meşru ve hukuki görev süresi boyunca tek derdi ve amacı CHP parti politikalarını geniş halk kitlelerine anlatarak CHP iktidarına giden yürüyüşe daha çok katkı sunmaktır.

Tabanı ile birleşen, halkla bütünleşen ve toplumun sorunlarına çözüm üreten bir CHP için var gücüyle çalışan İl Başkanımız Abdülkadir Adar ve İl Yönetim Kurulu üyelerimizin çalışmalarına yaratılan algılarla kimse engel olamayacaktır.

Ülkemizin ve kentimizin onlarca sorunu varken bir türlü içlerine sindiremedikleri CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve İl Yönetim Kurulunu kamuoyu önünde yıpratmaya çalışarak CHP’yi “sorunlu” ve “çözümsüz” gibi göstermeye çalışanlar ne sosyal demokrasiye ne de CHP’nin politikalarına hizmet etmektedir. Nitekim yaratmaya çalıştıkları suni gündemlerin içinde kendileri boğulmaya mahkumdurlar.

Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.


Etiketler; #eskişehir #CHP
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.