CHP İL BAŞKANI SİNAN ÖZKAR "TÜZÜK DEĞİŞTİRMEK İLE HER ŞEY BİTMİYOR BU SADECE BİR ADIMDIR"

CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nı değerlendiren CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, “Tüzük sadece bir adımdır. Tüzük ile her şey bitmiyor. Çalışacağız” diye konuştu.

CHP İL BAŞKANI SİNAN ÖZKAR "TÜZÜK DEĞİŞTİRMEK İLE HER ŞEY BİTMİYOR BU SADECE BİR ADIMDIR"
10 Mart 2018 Cumartesi 10:01

Tüzük değişikliklerine oldukça olumlu olduğunu belirten Özkar, “2 buçuk 3 yıl önce üye sicilinin önemine değinmiştim. Üyelerin aldıkları görevlerde başarılarını ölçecek bir puanaj sistemine gerek olduğunu düşünüyorum.  Yönetmelikler ile bu durumun olması gerektiği yönde değişeceğini düşünüyorum. Ön seçime gelince elbette ön seçimin partililer arasında motivasyonu arttıracak bir unsur olarak görüyorum. 80 döneminden önce olduğu gibi ön seçimin her bölgede hayata geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak ön seçimin bazı fiziki şartları var. Bu noktada genel merkezin insiyatif kullanmasını da bir gereklilik olarak görüyorum” dedi.

Tüzük tek başına mucize getirmez

Ülkenin oldukça kritik bir süreçten geçtiğini belirten Özkar, “Tüzük değişikliğinden kimse mucize beklemesin. Uzun soluklu bir iştir siyaset. Bugün yaptıklarının meyvasını yıllar sonra toplarsın. Bu yüzden yılgınlığa düşmeden çalışmak zorundayız. Tüzük değiştirdik iktidarı alacağız diye bir durum söz konusu değil. Yapılan değişiklikler zaten partililerimizin çalışmaların önünü açmak adına yapılmıştır. Bu kurultayda yapılacak olan değişiklikleri ilerisi için atılan önemli bir adım olarak görmek gerekiyor” dedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.