CHP İl Başkanı Adar: İlçeleri fethetmek zorundayız-

CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar, partisinin Pazar toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP İl Başkanı Adar: İlçeleri fethetmek zorundayız-
09 Aralık 2018 Pazar 15:08

Adar, Parti Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için, “Bizlere önderlik edecek ve 31 Mart’taki seçimlerde başarıya ulaşacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

-O sarı öküzü vermeyecektik-

31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken Adar, “Hepimizin bildiği bir hikaye var. Bir öküz sürüsü günün birinde aslanların saldırısına uğrar. Arada büyük mücadele olur.

Günün birinde aralarında anlaşma yapılır. Aslanların bir tek isteği vardır:

‘Şu sizin sarı öküzü bize verin, onu güzelce yiyelim. Sonra başka bir şey istemeyeceğimize söz veriyoruz.’ Öküzler kendi aralarında bu öneriyi tartışmaya başlar… ‘Madem bize bir daha saldırmayacaklarmış, o halde verelim gitsin bizim sarı öküzü…’ Sarı öküz verilir ama aslanların saldırısı durmaz. Her gün yeni bir öküzün daha kendilerine verilmesini isterler… Öküz sürüsü şaşırmıştır: ‘Sözlerine güvenip sarı öküzümüzü bile verdik ama durum değişmedi. Şimdi ne yapmalı!’. Durumu sürünün kıdemlisi olan yaşlı öküze sorarlar: ‘Ne istedilerse yaptık ama aslanların istekleri bitmiyor. Sonunda hepimizi yiyecekler. Niye böyle oldu, biz bir hata mı yaptık?

Sürünün başı olan gün görmüş öküz hiç duraksamadan; ‘Siz bu mücadeleyi sarı öküzü verince kaybettiniz. Onu verip aslanları şımartmayacaktınız’ der.

31 Mart seçimleri son derece büyük önem kazanıyor. Parlamenter demokrat sistemin yeniden gündeme getirilmesi 31 Mart seçimlerinde bu seçimden kaybetmesi ile mümkün olacaktır. Elinizden birer bir giden değerlerin farkına varmak zorundayız. Bir birimizle bütünleşerek, eksiklerimize bakmayarak bu seçime hazırlanmak ve bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne daha önce oy vermemiş insanları da Cumhuriyet Halk Partisine oy vermeye ikna etmemiz gerekiyor” dedi.

-İlçeleri fethetmek zorundayız-

Eskişehir Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye başkanlarının başarısının kendileri için ciddi avantaj sağladığını belirten Adar, “2014 yılından itibaren Belediye meclis üye yapısı nedeniyle çok zorlandık. Bu nedenle bize büyük görev düşüyor. Çok az oyla kaybettiğimiz bölgelerde yeniden seçimi kazanmak zorundayız. İlçeler için ikişer arkadaşımız görevlendirdik. Ancak bu iki arkadaşımızın tek başına çalışmaları yeterli değil. Çok sayıda gönüllü arkadaşımız ile bu ilçelerimizi fethetmek zorundayız. Büyükşehir Belediye meclisinde karar almak için yeterli sayıya ulaşabileceğimiz ilçe belediyelerini kesinlikle almak zorundayız. En sekiz belediyeyi almalıyız. Büyükşehir belediye başkanımız siyasi parti mülahazası yapmaksızın tüm ilçelerde yatırım yaptı. Çiftelere 2 bin tonluk bir su deposu yapıldı. Çiftelere bir otogar ve sosyal tesis yapılıyor. Sivrihisar’da kanalizasyon ve su boruları yenilendi. Mahmudiye ve Han’a da çok büyük yatırımlar yapıldı. 2014 yılında büyükşehir, İl Özel İdaresi kapatılınca OEDAŞ’ın ilk yaptığı şey o güne kadar ödenmeyen faturaları bahane ederek su pompalarının elektriğini kesmek oldu. Bu borçta ödendi ve pompalar yeniden çalışmaya başladı. Büyükşehir sadece kendi partili ilçelerine hizmet etti argümanları son derece yanlış” ifadelerini kullandı.

-Ekonomik kriz hat safhada-

Ülkenin derin bir ekonomik krizin içerinde bulunduğunu belirten Adar,  inşaat sektöründe konkordatoların ön plana çıktığını belirterek, “Çok yakın sürede iflaslar gündeme gelecektir. Belli bahanelerle işten çıkarmaların sayısı artmaya başladı. Reysaş’ta sendikal faaliyetler içerinde olunduğu için işçiler işten atıldı. İlk doğal gaz faturaları gelmeye başladı. Son derece yüksek fiyatlar. 1604 lira kazanan asgari ücretlinin yaşadığı ülkede 400 liralık fatura çok karşılanabilir bir durumu değil” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.