CHP HEYETİ ADULARYA İŞÇİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

CHP’liler, Mihalıççık’ta faaliyet gösteren Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik Anonim Şirketi’nde çalışan ve üç aydır maaş alamayan işçileri ziyaret etti.

CHP HEYETİ ADULARYA İŞÇİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI
19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:20


Ziyarete, CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek,  İl Yönetim Kurulu Üyesi Naci Kurt ve CHP Mihalıççık İlçe Başkanı İsmet Taner katıldı. İşçiler, CHP’lilere üç aydır maaşlarının ödenmediğinden ve birkaç bakımla çalışmaya hazır halde gelecek termik santralin ilgisizlikten ötürü tam kapasite ile kullanılmadığından şikayet etti.
 
“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”
 
İşçilerin maaş alamadığı için üç aydır mağdur olduğunu söyleyen İşçi Temsilcisi Zeki Ertuğrul, “Çok zor durumda olan arkadaşlarımız var. Geçim sıkıntısı hat safhada. Boşanmaya kadar giden evlilikler, sokakta kalan arkadaşlarımız var. Bir sürü kişi şu an icralık olmuş durumda, maaşları yatsa dahi banka tarafından el konulacak. Sadece maaşların yatması da değil, biz şu an ülkenin enerji mirası olabilecek bir işletmeyi tam kapasite kullanamıyoruz. On birim üretim yapacakken bir birim üretim yapıyoruz. Bu ülkemiz ve bizim geleceğimiz açısından da çok sıkıntılı. Neden elimizde imkanlar varken değerlendiremiyoruz. Hepimiz mağdur durumdayız” dedi.


“BURANIN İŞLETİLMEMESİ BÜYÜK KAYIP”

İşçilerin sorunlarını dinleyen Özkar kalıcı ve yapıcı bir çözüme ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Buranın işletmesi bir ekonomik değer. Enerji ihtiyacının bu kadar yoğun olduğu dönemde buranın işletilmemesi bir kayıp, bir enerji kaybıdır. Biz bu konunun çözümüne, sizin sıkıntılarınıza nasıl yardımcı olabiliriz diye bunun için buradayız. Konuyu anlayıp, dinleyip ona göre hükümetle diyalog kurup ilgili bakanlığa ulaştıracağız ve en kısa zamanda çözüme kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önemli olan kalıcı çözüm noktasına dikkat çekmek, sayın milletvekilim de bugün bunun için burada bizimle birlikte” diye konuştu.

“SORUNLARINIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
 
Bu sorunun çözüm kanalının ve sorumluluğun hükümet olduğunu söyleyen Usluer “Bizim önceliğimiz durumu ilk olarak tam olarak saptamak ve gereken bilgileri yerinde almak, ikinci olarak da bu karmaşık durumu nasıl düzeltebiliriz, size nasıl destek olabiliriz bununla ilgili çözüm kanalları oluşturmak” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.