CHP Eskişehir kurultay tavrını açıkladı

CHP İl Başkanı Rabia Akman, 24 Haziran sonrası CHP içerisinde başlayan kurultay tartışmalarına ilişkin, “Eskişehir’in değişim konusundaki tavrı kesinlikle liderler bazında değildir” dedi.

CHP Eskişehir kurultay tavrını açıkladı
19 Temmuz 2018 Perşembe 08:58

Akman, yerel seçimler öncesi yaşanan kurultay tartışmalarının kendilerine zaman kaybettirdiğini aktararak, şunları ifade etti: “Biz Genel Merkez’in politikaları doğrultusunda hareket ediyoruz. Kimsenin bizi Kılıçdaroğlu ya da İnce polemiği içerisine çekmesine izin vermeyiz. Biz liderler üzerinden değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikaları üzerinde bir değişim, yenilik, kurumsallaşma, marka olması konusunda görüş birliğine varmalıyız. İsimlerin hiç önemi yok. Liderlerden ziyade oluşturulacak kadrolar önemli. Siyasi kadrolarımız nitelikli olursa, halk için uzun vadeli, kalıcı projeler üretebiliriz. Başarıya böyle yakalarız. İzlenilecek yollar ve stratejiler çok önemli.  Eskişehir’deki delegeler bu konuda görüş birliği sergiliyor.  Eskişehir’in değişim konusundaki tavrı kesinlikle liderler bazında değildir. Yerel seçime hazırlanıyoruz. Bu bize zaman kaybettirecek bir adım.”

Kurultay ile ilgili kim ne demişti?

Kurultay tartışmalarına CHP’nin Eskişehir’deki siyasi aktörleri de katıldı.

Usluer: Siyasi ömrünü tamamladı

Muharrem İnce’nin ekibi içerisinde yer alan CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, Kılıçdaroğlu’nun belirlediği yönetim anlayışının siyasi ömrünü tamamladığı belirterek, “Bu değişim artık zorunludur ve öncelikle kendi içimizde bu değişimi başlatmalıyız. Çünkü tam 9 seçimdir aynı yöntemleri uygulayarak, farklı sonuç alınamayacağını gördük. 9 seçim kaybeden ve yaşanan yenilgilerde sorumluluk almaktan imtina eden partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı, siyasi ömrünü tamamlamıştır. Artık müzik değişti ayak da değişmek zorunda” ifadelerini kullanmıştı. 

Şanlı: Genel Başkan 9 seçimdir başarısız

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, değişimi işaret ederek “Genel Başkan ve yönetimi 9 seçimdir başarılı olamıyor. İlla Muharrem İnce olsun diye bir şey demiyorum. Ama bir değişim şart. Kurultayın olması lazım. Niye kurultayın olması lazım; nerede hata yaptığımızın en azından bir tartışılması gerekiyor. Bazıları diyor ki; ‘parti bölünür.’ Bölünür diye bir şey yok. Herkes partilidir. Kim kazanırsa onun yanındayız. Ama şuanda götürülemiyor. Tıkandı. Yolun açılması gerekir. Şuanda değişim rüzgarları esiyor” dedi. 

Özkar: Kurultayı partimiz için yararlı bulmuyorum

CHP eski İl Başkanı  ve kurultay delegesi Sinan Özkar ise, kurultay tartışmalarına sosyal medya hesabından katıldı. Özkar, kurultay için imza verdi iddialarına, “Olağanüstü Kurultay için imza verdiğim ya da bundan yana faaliyette bulunduğum konusunda spekülasyonların dolandığını duyuyorum. Elbette konuyu enine boyuna değerlendirme zihinsel faaliyetinde bulunduk. Şu aşamada seçimli kurultay toplanmasını partimiz için yararlı bulmuyorum.  Seçimli kurultay için imza vermedim, vermiyorum. Eleştirilerim mutlaka var. Bunu da Partimizin yetkili kurullarında dile getirdim, getirmeye de devam edeceğim” sözleriyle yanıt verdi.

Sallarel: Tüzük yenilenmezse sonuç hep aynı olacak

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ise, sosyal medya hesabından verdiği mesajda şu ifadeleri kullandı: “Biz, biz olduğumuz sürece yerel seçimleri kazanırız. Biz, yanlışa yanlış, doğruya doğru dediğimizde yerel seçimleri kazanırızBiz, haklıya haklı, haksıza haksız diyebildiğimizde yerel seçimleri kazanırızdır. Biz, kendi aramızda dışarıya sızmadan her şeyi ama her şeyi konuşarak ve birbirimizi dinleyerek aynı doğruda birleşerek yerel seçimleri tabi ki kazanırız. Biz, değişimi ve yenilenmeyi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gitsin, Muharrem İnce gelsin derecesine indirerek düşünürsek sadece kaybederiz. Biz kendimizi geliştirmezsek, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak fikirler ve politikalar üretmezsek, tüzüğümüzü ve programımızı yenilemezsek sonuç hep ama hep aynı olacak. Biz, bizlerle biz olduğumuz sürece biz diyebildiğimiz sürece varız. Biz, ortak aklı bulabildiğimizde varız. Biz konuşabilirsek varız biz kazanırız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıza gündüz - 6 yıl önce
Çok eski bir partili olarak liderler eğer bir başarı sağlanamıyorsa hiç örgütü fazla yıpratmadan liderin kendisi istemesi gerekir .burada sorun kişilermi yoksa sistemmi sitem değişti bu ülkenin kaderi ile kimsenin oynamaya Hakkı yoktur bizler partiye ve partililer sahip çıkacak birlerine ihtiyaç vardır .