CHP'DEN ORTAK MÜCADELE VURGUSU

CHP İl Örgütü Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında İl Başkanı Özkar, adaletsizliğe karşı ortak mücadele yapacaklarını belirterek, “Bu mücadeleyi hiçbir kompleks içinde yer almadan, sağcıdır solcudur demeden, kimseyi dışlamadan sürdüreceğiz” dedi.

CHP'DEN ORTAK MÜCADELE VURGUSU
18 Haziran 2017 Pazar 16:12

 
Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda CHP’li belediye başkanlarını Milletvekili Utku Çakırözer ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından kürsüye çıkan Sinan Özkar, Babalar Günü kutlayarak sözlerine başladı.



“Evladını yitiren babanın günü olmaz”

Özkar, şehit ailelerine dikkat çekerek,  “Bugün babalar günü babalar gününüzü kutluyorum. Bizim şehit babaların acısını hafifletmek için demokrasi mücadelesi hukuk mücadelesini devam ettirmemiz gerekiyor. Onların artık kutlanacak bir babalar günü yok. Bir evlat acısı çeken babanın artık kutlanacak günü yoktur. Bize düşen onların acısını azaltmak için evlat acılarının yaşanmadığı, çocukların öldürülmediği, çocukların tacize uğramadığı bir Türkiye yaratmaktır. Biz mücadele edersek o anaların o babaların acısı biraz hafifleyecektir.” dedi.

"Halka rağmen bir şeyler yapılamaz"

Anayasa değişiği ile ilgili olarak da konuşan Özkar, “Geçtiğimiz zaman için de bir anayasa değişikliği halk oylaması yapıldı. Anayasa değişikliğin gerçekleşmesi halinde başımıza neler geleceğini kapı kapı dolaşarak anlattık. Bu gayretin içerisine giren eski il başkanları, görevlendirdiğimiz gruplar, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimize çok çok teşekkür ederim. İki ay gibi bir süreçte içeriğin anlatılması bizim için güçlükler doğurdu. Çünkü ülkemizde bağımsız medya yok. Haksız ve adaletsiz bir yarışta %49 gibi bir sonuç ortaya çıktı. İktidar şunu bilmelidir. Bu ülkenin yarısı sizin kurmak istediğiniz faşizan sisteme karşı. Ben şundan da eminim evet oyu kullanmış insanlar içinde de bu sisteme karşı duracak insanlar var. Halka rağmen bir şeyler yapılamaz. Yeni anayasa ile birlikte ilk yürürlüğe giren madde partili cumhurbaşkanı ve HSK’nın tüylerin tamamında Cumhurbaşkanı tarafından atanması. İktidar çoğunluğu HSK’nın tamamını atamışlardır. Bu atamaların yapılması ile birlikte yapılmak isten şeyde ortaya çıktı. Talimatla gelen tutuklamalar. Son zamanda yaşadığımız tutuklamalar yargı eliyle iktidarın topluma sopa yönelttiğini ve muhalefeti bastırmaya çalıştığını görüyoruz. Biz bu mücadeleye alışkınız. Bir mücadele içinden gelen insanlarız. Bu uğurda bir takım kayıplar olabilir, ceza evine atabilirsiniz. Ama cumhuriyetçileri ne mahkûmiyetleriniz, ne de kurduğunuz sehpalar durduramamıştı. 12 Eylül bile bu şiddetini sürdürememiş ve tarihin çöplüğüne gitmiştir. Mücadelemizin başarısı kazanacağını düşünüyor ve bu konuda kararlılığımızı belirtiyorum” dedi.
 
"Ortak mücadele"

Ortak mücadele vurgusu yapan Özkar, “Bir milletvekilimize hiç olmayacak bir şekilde tutuklama kararı verildi. Bunun üzerine genel başkanımız bir yürüyüş kararı verdi. Genel başkanımıza il örgütü olarak sonsuz destek veriyoruz. Milletvekilimizin tutuklanması değil, haksız hükümler giyen haksızlığa uğrayan toplumun tüm kesimleri için biz adalet yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Bu ülkede adaletsizliğe uğrayan o kadar çok ki, adaletsizlik artık kural haline geldi. Toplumun tüm kesimleri adaletsizlik ve hukuksuzluktan nasibini aldı. O nedenle kimseyi ötekileştirmeden diğer siyasi partiler ile bu ortak mücadeleyi devam ettireceğiz. Bu mücadeleyi hiçbir kompleks içinde yer almadan, sağcıdır solcudur demeden, kimseyi dışlamadan sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıza gündüz - 7 yıl önce
Adalet yürüyüşü mutlaka desteklenmeli eğer halkı bu işin içine katabilirsek işte o zaman adaleti bulabiliriz