CHP'DEN KAYYIM AÇIKLAMASI

CHP Eskişehir İl Yönetimi Kurulu, Sivrihisar İlçe Başkanlığına genel merkez tarafından el konulduğu yönünde çıkan habere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

CHP'DEN KAYYIM AÇIKLAMASI
14 Eylül 2019 Cumartesi 15:30

İl Başkanlığından yapılan açıklamada kayyımın söz konusu olmadığı ifade edilerek, “Abdülkadir Adar başkanlığındaki CHP il yönetiminin, boş olan Sivrihisar İlçe Başkanlığına bir türlü atama yapamaması üzerine CHP Genel Merkezi duruma el koydu ve olağanüstü kongre yapılması için ilçe yönetimine kayyum atadı.” Şeklinde kamuoyuna sunulan haberin ilk cümleleri gerçekleri yansıtmayarak kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Haberde iddia edilenin aksine CHP İl Yönetimi, boşalan Sivrihisar İlçe Yönetimi için “bir türlü atama yapamamış” değildir. Tüzüğün 24. Maddesinin 5. Paragrafı gereğince boşalan il-ilçe yönetim kurullarına atama yetkisi doğrudan Merkez Yönetim Kurullarına aittir. İl Yönetimimiz 21 Ağustos 2019 tarihli 358 Sayılı karar ile Sivrihisar İlçe Yönetim Kuruluna atanacak 5 kişilik geçici kurul listesini Genel Merkez’e iletmiş ve yine aynı tarihli Genel Merkez oluru almıştır” denildi.

Açıklama ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünün 24/5. Maddesi aynen şunu emreder;“İl ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olduğunda, yedekleri ile doldurulur. Bütün yedeklerin çağrılmasından sonra kurul üyelerinin sayısı, üye tamsayısının üçte ikisinin (2/3) altına inerse ya da asıl üyeliklerde aynı gün içinde yarıdan fazla boşalma olursa, başkan ve kurul, yedekleriyle birlikte düşmüş olur. Bu durumlarda Merkez Yönetim Kurulu, illerde 45, ilçelerde 30 gün içinde olağanüstü kongre yapmak üzere illerde yedi (7), ilçelerde beş (5) kişilik geçici kurul atar. Toplantı yapmama nedeniyle kurulların düşmesi durumunda da bu hüküm uygulanır” Haberde doğru olan tek cümle; 2 Eylül 2019’da toplanan MYK, tüzüğün 24. maddesinin 5. fıkrasını dayanak göstererek olağanüstü genel kurul yapmak üzere Mustafa Cesur başkanlığında 5 kişiyi ilçe geçici kuruluna ataması olduğudur. Haberin sonunda kullanılan “17 Eylül’de mahkeme kararıyla olağanüstü kongre yapılmak üzere il yönetimine kayyım atanması bekleniyor.” şeklindeki cümle ise mahkeme kararını etkilemeye yönelik olduğu ve haberin hangi amaca hizmet ettiğini açıkça gözler önüne sermiştir. Davası süren bir konu hakkında ne tür bir sonuç beklendiği ya da nasıl bir karar alınacağını bilmek mümkün değildir. Buna rağmen kamuoyunu yönlendirmeye çalışmak gerçekleri çarptırarak, tüzük maddesi tüm çıplaklığı ile ortada olduğu halde aksi davranılmış gibi göstermeye çalışmak iyi niyet ile açıklanabilecek bir durum değildir. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki; 31 Mart Seçimleri öncesinde tüzüğümüzün 24/6. Maddesi doğrultusunda göreve atanan İl Yönetimimiz, 31 Mart Seçim Zaferi ruhu içinde görevine büyük bir sadakat, aidiyet ve yüksek sorumluluk bilinci ile devam etmektedir. Çalışmalarını yasal ve hukuki zeminde, CHP’nin iktidarına olan sarsılmaz inancı ile sürdürmektedir. 31 Mart seçimlerinde 5 olan belediye sayısını 7’ye çıkartan ve Büyükşehir Meclisinde çoğunluğun elde edilmesini sağlayan ruhun birlik ve beraberlik ruhu olduğunu bilen bir yönetim kurulu olarak altını çizeriz ki; CHP Eskişehir İl Yönetimi, Cumhuriyetin kurtuluş ve kuruluş reçetesinde olduğu gibi hiç kimse ile dini, dili, rengi, mezhebi, etnisitesi ile kavga etmeyecektir, hiçbir şekilde hiç kimse ile kavga eden bir parti olmayacaktır. Hele kendi içinde kavga eden bir parti hiç olmayacaktır. Tüm üyelerini, gelmiş ve geçmiş tüm yöneticilerini, delegelerini, mahalle, sokak ve sandık sorumlularını, tüm milletvekillerini, belediye başkanlarını ve olmazsa olmaz gönüllü tüm paydaşlarını kucaklamaya devam edecektir. Kavga eden, kendi içinde tartışan ve bu kavgalar ile toplumun gerçek sorunlarından uzaklaşan bir CHP görüntüsünden hızla ayrılan bir CHP’nin toplumun genelini kucakladığında ve tek yumruk olduğunda neler yapabileceği 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde görülmüştür. Bizim tek mücadele alanımız kavgalardan uzak bir şekilde CHP’nin olduğu her yerde her türlü toplumsal sorunlara karşı duruş sergilemek, politika üretmek ve çözüm yolları bulmaktır.”

CHP’NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

 “Çünkü CHP’nin olduğu yerde hiçbir çocuğun gece yatağa aç girmemesini sağlamak CHP’nin ve CHP’lilerin asli görevidir. CHP’nin varoluşu da budur. Bu yüzden İl Yönetimini kamuoyunu önünde gerçek dışı ve çarptırılmış haber ve açıklamalarla yıpratmaya, itibarsızlaştırmaya ve başarısız göstermeye çalışanlara diyoruz ki; Bizler; CHP’nin birlik ve beraberliğinin bozulmasına izin vermeyeceğiz! CHP Eskişehir örgütünün kendi iç sorunlarının gündelik politikalara konu edinerek CHP’nin toplum önünde yükselen ivmesinin aşağıya çekilmesine müsaade etmeyeceğiz! Parti içi sorunların ve tartışmaların parti içinde kalmasını sağlayarak bu sorunları CHP’nin geniş halk kitlelerince alkışlanan politikalarının önüne geçirmeyeceğiz!

31 MART RUHUNUN KAYBOLMAMASINI SAĞLAYACAĞIZ

“CHP’nin 31 Mart ve 23 Haziran Ruhunun kaybolmamasını sağlayacağız! Makamlar, koltuklar gelip geçicidir. Asıl olan sosyal demokrat ve Atatürkçü çizgide çözüm odaklı politikaların her nerede ve unvanda olursa olsun örgütlülük bilinci içinde geniş halk kitlelerine anlatabilmek ve ulaştırmaktır. Bu bilinç içinde; akşam evine ekmek götüremeyen babanın, mezun olduğunda iş arama kaygısına giren gencin, emekli olamayıp yaşa takılanların, üretim yapamadığı için fabrikasının şalterini indiren sanayicinin, barış ve huzur istediği için işten atılan, cezaevlerine atılan insanların, işsiz kalan insanların, emekli maaşına haciz geldiği için kendi yakmak zorunda kalan babaların umudu olan CHP politikalarını hiç durmadan anlatmaya devam edeceğiz.”

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.