CHP: Çorlu’da yaşanan kader veya fıtrat değil, ihmaller zinciri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Rabia Akman, Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP: Çorlu’da yaşanan kader veya fıtrat değil, ihmaller zinciri
09 Temmuz 2018 Pazartesi 17:18

24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında ihmaller zincirinin olduğunu ifade eden Akman açıklamasında şunları kaydetti: “Gün geçmiyor ki bir acı tablo ile karşı karşıya kalmayalım. Devletin ihmaller zinciri sonucu kaybedilmiş 24 can,318 tedavisi devam eden yaralı. Çorlu yakınlarında yine 10 kişinin öldüğü, 73 kişinin yaralandığı tren kazasından hiç ders alınmadığı, önlemlerin, denetimlerin arttırılması gerektiği sonucu hiç çıkarılmamış ne yazık ki. 2014 yılında, yolların rutin kontrolünü yapan yol bekçisi kadrosu, ‘emniyet tedbirleri maliyetli olduğu için’ kaldırıldı. Eğer ki yol bekçileri olsaydı böyle bir kaza olmazdı. Yağmur yağıyor, toprak kayıyor, tren kaza yapıyor. Peki, ray altında toprak olur mu? Olmaz. Taş dolgu olur, beton olur, istinat duvarı olur, menfez olur. Olmazsa ne olur? İşte böyle acı tablolar daha çok olur.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.