CHP BAYRAMLAŞTI:

CHP Eskişehir İl örgütü, CHP il binasında bir araya gelerek bayramı kutladı. Bayramlaşmanın ardından konuşan Adar ekonomik sorunlara dikkat çekerken, PM Üyesi Gaye Usluer ise 31 Mart seçimleri sonrasında yeni bir hikaye yazıldığını belirtti.

CHP BAYRAMLAŞTI:
13 Ağustos 2019 Salı 15:53

Adar: Ekonomik sorunlara çözüm üretilmeli

Bayramlaşma törenin de konuşan İl başkanı Abdulkadir Adar, “Ümit ediyorum ki; hükümet en kısa sürede ülkenin gerçek gündemine dönerler.  Ülkenin özellikle ekonomide yaşadığı sorunlardan dolayı doğabilecek başta istihdam olmak üzere her türlü krizin nasıl aşılacağı yönünde reel adımlar atarak sorunları çözmeye çalışırlar” dedi. Adar, “Türkiye’de artık bazı şeyler değişmek zorunda. 31 Mart’da başlayan ve en son 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ile noktalanan yerel yönetimler seçimlerinde artık seçmen mevcut iktidara bir ikazda bulundu. Kimilerine göre kulağı çekildi, kimilerine göre de şamar vuruldu. Ama en önemli şey bizbunlardan seçimi alamayız kaygısının yok olması. Demek ki insanlar istediklerinde, sandıklara sahip çıktıklarında demokrasinin nasıl işlediği konusunda gösteride bulunabildiğinde, o zaman istenilen sonuç elde ediliyor. Bu konuda katkı veren tüm partili, partisiz seçmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Yeni bir hikaye yazdık”

Bayramlaşmada konuşan CHP PM üyesi Prof Dr. Gaye Usluer ise 31 Mart sonrası başka bir Türkiye’ye uyandıklarını belirterek yeni bir hikaye yazıldığını söyledi.  

,Yeni hikayenin yazarının CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Usluer şöyle konuştu: “ Anayasa Referandumu sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi o hiç küçülmeyecek sandığı kibri nedeniyle kendi kendini yüzde elli artı bire mahkum etti. Bugün gelinen noktada Adalet ve Kalkınma Partisi topal ördek olmuştur. MHP’nin desteği olmadan, başka başka partilerin desteği olmadan yüzde elli artı biri alması mümkün değildir. 31 Mart seçimlerinde bunu gördük. Beş büyük şehri daha biz aldık. Bu sadece CHP’nin başarısı değil, bizim yoldaşlarımız var, bir ittifak sonucu dayanıştığımız siyasi parti ve o partilere oy veren seçmenlere teşekkür etmemiz lazım. Yeni Türkiye’nin büyük öyküsünü İstanbul’dan yazmaya başladık. Bizlere artık daha büyük görev düşüyor. Yerel yönetimlerimizin mutlaka büyük başarılara imza atması gerekiyor. Bu anlamda il ve ilçe örgütümüze teşekkür ediyorum. Eskişehir öyküsünü hep birlikte yazdık.  İktidara giden yol yerel yönetimlerden geçer. Biz bir öykü yazdık, bundan sonra amacımız iktidara giden yolda birinci olmak. Bunun için yerel yönetimlerde belediye başkanlarımız ile birlikte ama her şeyden önemlisi CHP ailesi olarak il, ilçe örgütlerimiz, kadın, gençlik kollarımız ile birbirimizle dayanışma içinde birlikte öykü yazmamız gerekiyor”

“Erken seçimler ekonomik kayıp”

Usluer, erken  seçim söylentileri ile ilgili olarak böyle bir telaşları olmadıklarını belirterek, “Biz CHP olarak erken genel seçim taraftarı değiliz. Neden değiliz? Ardı ardına gelen seçimler ülkemiz için birer ekonomik kayıp, ülkemiz için zaman kaybı, bizim erken genel seçim telaşımız yok. Bizim telaşımız demokrasinin yeniden inşası için acele ediyoruz. Sosyal demokrat anlayışın tüm Türkiye’ye yayılması için acelemiz yok. İktidardakilerin gitmemek kalmak adına acele acele bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Acele işe şeytan karışır. Bakın ekonominin durumuna”

“Yarıştan sonra kucaklaşalım”

Kongre süreci ile ilgili olarak da konuşan Usluer “Bir kongre süreci geçireceğiz. Bir kurultay süreci yaşayacağız. Elbette çok aday olacak demokrasi demek çok aday demek yarışabilmek demek. Demokrasi yarış sonlandıktan sonra kucaklaşmak bir arada olmak demek. Demokrasi birbirimize güvenmek demek. Hep birlikte söz verelim, yerel seçim başarımızla övünüyoruz ama genel seçim başarımızla de övünen bir Eskişehir olmak istiyoruz. Dayanışarak üyemize, delegemize güvenerek olabiliriz. Kongrelerde yarışacağız, yarış bittiğinde omuz omuza vereceğiz, birlikte çalışacağız. Ama erken ama zamanında genel seçimde Eskişehir başarısını da ekleyeceğiz”

Tetik: Tek direnç kaynağı Cumhuriyet Halk Partisidir

Odunpazarı Belediye başkan vekili Cahide Tetik ise bayramlaşmaya katılanların bayramını kutladıktan sonra, Murat Dağında kurulması planlanan madenlerle ilgili konuştu. Tetik,  “İktidar maalesef yer üstündeki talanı bitmedi ve yetmedi yer altına geldi sıra. Murat Dağında suyumuza karşı inanılmaz bir tehdit var. Bu konuda direnç göstermeliyiz. Bayramlarda bu tür konuları konuşmayalım artık. Ülke kötüye gidiyor bu kötü gidişin tek direnç kaynağı Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.