CAM İŞÇİLERİNE SENDİKA VE SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK

Şişecam işçileriye fabrika önünde biraraya gelen TÜRK İŞ, Belediye İş, Vatan Partisi ve Emek Partisi üyeleri, cam emekçisinin grev talebinin haklı bir talep olduğunu ve sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

CAM İŞÇİLERİNE SENDİKA VE SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK
25 Mayıs 2017 Perşembe 17:13

Şişecam işçilerinin grev kararının Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesine tepki göstermek için çeşitli sendika ve siyasi partiler bir araya geldi. TÜRK İŞ İl Temsilcisi Necat Kılıç, Belediye İş Şube Başkanı Güney Demirdaş, Vatan Partisi İl Başkanı Raif Eşkinat, Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, işçilere destek mesajı verdi. Fabrika önünde sık sık slogan atarak grev taleplerinin haklı bir talep olduğunu ifade eden işçiler, işveren masaya oturana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan Kristal İş Şube Başkanı Erdall Akyazı, "Grev ertelemenin anayasaya, yasalara aykırı olduğunu biliyoruz. Mevcut şimdiki Anayasa Mahkemesi Başkanının bile 2015 yılında grev erteleme 'hak ihlalidir' diye kararı var. Onun için biz içerde anayasadan gelen hakkımızı kullanıyoruz. Arkadaşlarımıza anayasal eğitim veriyoruz. Vardiyalarımızda kalıyoruz. Bu mücadelemiz kazanan kadar devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Grev erteleme sebebinin inandırıcı olmadığına dikkat çeken Kılıç, "Cam işçisi kardeşlerim böyle önemli bir günde birlikte olmak çok değerli. demokrasiyle yönetilen hiçbir ülkede grevin ertelenmesi makul karşılanamaz. Bakanlar Kurulu'nun erteleme sebebi de hiç kimseye inandırıcı gelmiyor. Bu grev ertelemesini yasal hukuki hiçbir yere sığdıramıyorum. Türkiye'nin en çok kazanan ilk beş fabrikası arasına giren bir müessesede ücret ortalaması 2 bin lira. Bu ayıp da Paşabahçe'yi kuranlara yönetenlere ait. İnsanlık onuruna ayıp. mücadelemize devam edeceğiz. Cam işçisinin emrindeyiz" diye konuştu.

Şişecam işçisinin mücadelesini çok değerli bulduklarını belirten Eşkinat, "Şişecam emekçisi kardeşlerimizin bu direnişinden Vatan Partisi olarak onur duyuyoruz. örgütlü mücadelenin bir örneği önümüzde duruyor. 1980 darbesi işçi haklarına karşı yapılmıştır. günümüzün hükümeti darbe anayasasını değiştirip işçi haklarını geliştireceğine OHAL'i de kullanarak emekçilerin haklarına kısıtlama getirmiştir. böyle bir ortamda sizlerin bu direnişi bizler için çok değerli" dedi.

"Yaşasın işçilerin birliği" diyen Öge ise, "Şişecam'ın yiğit, mücadeleci kardeşlerim, işçi arkadaşlarım, bizler sizi çok eskiden direnişlerinizden tanıyoruz. Bugün de burada hak alma mücadelesi veriyorsunuz. Her türlü hukuksuzluğa rağmen hükümet grevinizi yasakadı. Siz burada bu yasağın çok anlamsız olduğunu gösteriyorsunuz. Emek Partisi Şişecam işçisinin nasıl direngen olduğunu çok iyi biliyor. yaşasın işçilerin birliği" ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.