ÇAKIRÖZER’DEN ‘TERMİK SANTRAL’ ÇAĞRISI

Yeni yıl itibariyle hayata geçirilen “ücretli poşet” uygulamasına ilişkin konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, “Çevrecilik sadece poşeti 25 kuruş yapmakla olmuyor. Asıl çevrecilik zehir santrallerine dur demek” ifadelerini kullandı.

ÇAKIRÖZER’DEN ‘TERMİK SANTRAL’ ÇAĞRISI
06 Ocak 2019 Pazar 15:56

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, partisinin haftalık Pazar toplantısında yaptığı konuşmasında ‘ücretli poşet’ uygulaması üzerinden, Eskişehir’e yapılması planlanan termik santrali eleştirdi.  Çakırözer, hükümeti çevre konusunda  samimi olmadığını belirterek, “Çevrecilik sadece poşeti ücretle satmaktan mı ibaret? Bu şehir iki yıldır termik santrale karşı bir mücadele veriyor. Sadece bu şehir de değil. Trakya veriyor, Karadeniz veriyor, Ege veriyor… Sadece poşeti 25 kuruş yapmakla çevreci olunmuyor. Asıl çevrecilik; gerçekten çevreye zararı ispat edilmiş bu zehir santrallerine ‘dur’ demekle oluyor. Kaç kere Eskişehir’in dört bir yanında ‘bu zehir santrali durdurdun’, ‘bu ihaleden vazgeçin’ dedik.  5 kere ertelendi, artık iptal edin diyoruz, duyan yok. Madem çevrecilik yapacağız, madem çevrecilikle övünüyoruz bu sadece poşetle olmaz. Gerçekten samimi şekilde bu ülkenin ovasına, bu şehrin havasına,s uyuna, toprağına bizlerin sağlığına zarar vereceği bilinen termik santralden vazgeçin. Biz diyoruz ki; ‘ölmek istemiyoruz’, ‘zehirlenmek istemiyoruz.’ Bunu defalarca söylememize rağmen bu rant lobisini aşamıyoruz. Aşacağız. Trakya’da oldu. Çerkezköy iptal edildi” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet nural Öztürk - 5 yıl önce
Eskişehir'de termik santral kesinlikle yapılmamalıdır.Daha madencilik aşamasında tüm Eskişehirin ovası çökecek tarım ve çiftçi bitecek açık mezara donusturecekler. Atık küller de zehirli gazlarda ölümcül darbelerle güzel ve modern kentimizi yok edecektir.Santrala hayır ve durdurulmalıdır.