Çakırözer: “Zehir santraline karşı hep birlikte mücadele edeceğiz”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Alpu’nun Osmaniye köyünde yurttaşlarla bir araya geldi, sıkıntı ve talepleri dinledi.

Çakırözer: “Zehir santraline karşı hep birlikte mücadele edeceğiz”
06 Ocak 2018 Cumartesi 13:54

Alpulular bölgede kurulması planlanan termik santrale karşı kaygılarını dile getirirken, Çakırözer “Türkiye’nin en temiz havası, en verimli toprakları Eskişehir’de. Verimli topraklarımızı, temiz havamızı yok edecek zehir santralinin kurulmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Eskişehirimize, havamıza, geleceğimize kıymayın” dedi.

ALPULULAR TERMİK SANTRAL İSTEMİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına ara verilmesinin ardından şehirde çalışmalarını sürdüren CHP’li Çakırözer, ilçe ve köylerde yurttaşlarla bir araya gelerek hem sıkıntı ve talepleri dinliyor hem de Eskişehir’de kurulması planlanan termik santralin zararlarını anlatıyor. Alpu’nun Osmaniye köyünde bölge halkıyla bir araya gelen Çakırözer, sıkıntı ve talepleri dinledi.

Alpulular bölgede kurulması planlanan termik santral konusunda kaygılarını Çakırözer ile paylaşarak, “Bizler geçimimizi tarım ve hayvancılık ile sağlıyoruz. Burada termik santral kurulursa Alpu Ovamız yok olacak. Tarım, hayvancılık yapamayacağız. Her gün televizyonda izliyoruz termik santralin olduğu bölgede yaşayanların neler yaşadıklarını, nasıl kanser olduklarını. Bizler Alpumuzda termik santral istemiyoruz” diye konuştular.

BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİ

Tepebaşı ve Alpu sınırlarını kapsayan bölgede kurulması planlanan termik santral projesine karşı olduğunu belirten Çakırözer, Alpu’da termik santral kurulmaması için hep birlikte mücadele edeceklerini belirtti. Çakırözer, “Eskişehirimizde sivil toplum örgütlerimiz, TEMA, pek çok sendika, dernek geleceğini düşünen herkes Alpu Ovamız üzerinde kurulması planlanan zehir santraline karşı. Santralin kurulmaması için Çevre ve Yaşam Platformu tarafından başlatılan imza kampanyası oldukça ses getirdi, on binlerce imza toplandı. Dünyada termik ve nükleer santrallerden vazgeçilirken, gelişmiş ülkelerde kömür ocakları kapatılırken Eskişehirimizi, Eskişehirlilerimizi derinden kaygılandıran bu projeden bir an önce vazgeçilmelidir. Verimli topraklarımızı, temiz havamızı yok edecek zehir santralinin kurulmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Eskişehirimize, havamıza, geleceğimize kıymayın” dedi.

ESKİŞEHİR SİZE MİNNETTAR

Çakırözer, Alpu’ya yapılması planlanan kömürlü termik santral konusunda, santral kurulması düşünülen alanın tarım arazisi vasfından çıkarılarak üzerinde tesis yapılabilir alana dönüştürülmesi için gerçekleştirilen oylamada, Alpu Ovasının tarım dışı kullanılmaması için red oyu veren kurum ve kuruluşlara da teşekkürlerini iletti.

Çakırözer, “Geçtiğimiz gün Eskişehir Valiliğinde gerçekleştirilen İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı’nda yapılan kritik oylamada Büyükşehir Belediyemiz, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası ve TEMA'nın Alpu Ovamızın tarım dışında kullanılmaması için verdikleri ‘hayır’ oyları için bir kez daha gönülden teşekkür ederim. Eskişehirimiz, geleceğimiz adına çok önemli bir duruş sergilediler. Eskişehirimiz adına hepsine minnettarız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.