Çakırözer: Son 1 yılda işsiz sayısı 1 milyon arttı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Çeltik ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği’ni (ÇEL-DER) ziyaret ederek, Dernek Başkanı Mehmet Taş ve Eskişehir’de yaşayan Çeltiklilerle bir araya geldi.

Çakırözer: Son 1 yılda işsiz sayısı 1 milyon arttı
16 Kasım 2019 Cumartesi 13:05

Ziyaretinde Eskişehir’in farklı kültürleri bir arada barındıran, insanların saygı, sevgi ve barış içinde yaşadığı bir şehir olduğuna dikkat çeken Çakırözer,  “Çeltik ve 24 mahalleyi bir araya getiren bu dernek hepimiz için çok kıymetli, çok önemli. Kurduğunuz dernek ile hem sizleri tanımamıza vesile oldunuz, hem de Eskişehir’imize değer kattınız” dedi.

Çeltiklilerle ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çakırözer, ülkede gerçek işsiz sayısının 8 milyonu geçtiğine dikkat çekerek, “İktidar artık krizin yükünü yoksulun sırtına yüklemekten vazgeçmeli. İşsizlikle, yoksullukla mücadele edecek, toplumumuzu kucaklayacak önlemler bir an önce alınmalı” dedi.

ESKİŞEHİR EKONOMİSİNE DEĞER KATTINIZ

CHP’li Çakırözer geçtiğimiz aylarda Eskişehir’de 6 mahallenin birleşmesi sonucu kurulan Çeltik ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Taş ve Çeltikli’lerden çalışmalara ilişkin bilgi alan Çakırözer ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Eskişehir’in farklı kültürleri bir araya getiren bir şehir olduğunu dile getiren Çakırözer, “Çeltik ve 24 mahalleyi bir araya getiren bu dernek hepimiz için çok kıymetli, çok önemli. Bu dernek başarılı yöneticileri ve üyeleriyle şehrimizde kimsenin bilmediği bir kesimi tanımamıza vesile oldu. Şehrimizi hareketlendirdi, Bu nedenle Çeltikliler Derneğinin hem başkanını hem de yönetim kurulu üyelerini yürekten tebrik ediyorum” dedi. Çakırözer, “Eskişehir’in Milletvekili olarak hem Eskişehirimizdeki siz Çeltiklilerin hem de Çeltik ve çevre köylerinin sorunlarının çözüme kavuşması için her zaman yanınızda olacağım” dedi.

KRİZİN YÜKÜ YOKSULLARDA

Çakırözer ziyaretinde dernek üyeleriyle gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulunurken, dernek üyeleri ülkede giderek artan geçim sıkıntısı ve işsizliğe dikkat çekti. Türkiye’de gerçek işsiz sayısının son bir yılda 1 milyon 57 bin kişi artarak 8 milyon 84 bine ulaştığına dikkat çeken Çakırözer, “Ülkeyi yönetenler işsizlik yok diyorlar, gerçek işsizlik rakamlarını makyajlıyorlar, krizi kabul etmiyorlar ama gerçekler ortada. İktidar bir an önce işsizlikle ve sosyal dışlanmışlıkla mücadele edecek, toplumumuzu kucaklayacak önlemleri almak zorundadır. Krizin tüm yükünü yoksul yurttaşlarımızın sırtına bırakmaktan artık vazgeçmelidir” diye konuştu.  Ziyaret sonunda ÇEL-DER Başkanı Mehmet Taş CHP’li Çakırözer’e ziyareti ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.