Çakırözer: Kriz yok diyenler Mahmudiyeli kadın işçileri dinlesin

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Meclis’te yaptığı konuşmasında Mahmudiye Belediyesi’nde geçici olarak çalışan 40 kadının 13 Kasım’da işlerine son verildiğini söyleyerek, “Ülkeyi yönetenlerin yok dediği kriz hayatın her alanını vurmuş durumda. Mahmudiye Belediyemizde İŞKUR yararına çalışan geçici 40 kadının iki gün önce işlerine son verildi. 40 kadın kara kışta evlerine aş götüremeyecek. Kriz yok diyenler gitsin Mahmudiye’deki kadınları dinlesin” dedi.

Çakırözer:  Kriz yok diyenler Mahmudiyeli kadın işçileri dinlesin
16 Kasım 2018 Cuma 13:41

40 KADIN 13 KASIM’DA İŞSİZ KALDI

Mahmudiye Belediyesi’nde geçici işçi statüsünde çalışan 40 kadın 13 Kasım itibariyle çalışma süreleri uzatılmadığı için işsiz bırakıldı.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Çakırözer, “İktidarın yüzüncü gün şenliklerini yaptığı haftada Eskişehirimizin Mahmudiye ilçesinde geçici olarak çalışan 40 kadın çalışma süreleri uzatılmadığı için işsiz bırakıldı. Kriz yok diyenler gitsinler Mahmudiyeli kadınları dinlesinler. Kara kışta işsiz bıraktığınız bu insanlara nasıl hesap vereceksiniz?” dedi.

KRİZ YOK DİYENLER MAHMUDİYELİ KADINLARI DİNLESİN

16 yıllık AKP iktidarının ülkeyi ekonomik çöküşe sürüklediğini, yurttaşın alım gücünün kalmadığını söyleyen Çakırözer, “24 Haziran seçimlerinde krizi bitireceğiz, işsizlik bitecek dediler. 3 Ağustos’da 100 Günlük Eylem Planı’nı halka sundular. 100 gün bitti ama ne işsizlik bitti, ne vatandaşın alım gücü arttı. 100 günlük süreçte ekonomik kriz iyice derinleşti. Enflasyon arttı, iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Mahmudiye Belediyemizde İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan 40 kadının pazartesi günü işlerine son verildi. Bu sadece bir örnekken, Türkiye'nin dört bir yanında binlerce kardeşimiz bu kışı işsiz, aşsız geçirmeye mahkûm edildiler. Bu kürsüden defalarca söyledim. Bir kez daha söylüyorum: Bu adaletsizlik artık son bulmalı, emekçilerimizin talepleri bir an önce karşılanmalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.