ÇAKIRÖZER: KIRIMLI SOYDAŞLARIMIZLA TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Kırım Tatarlarının, Rusya’nın yarımadadan çıkarılması için başlattığı imza kampanyasına Eskişehir’den destek verdi. Çakırözer, “ Kırımlı soydaşlarımızla tam dayanışma içindeyiz” dedi.

ÇAKIRÖZER: KIRIMLI SOYDAŞLARIMIZLA TAM DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ
17 Mayıs 2017 Çarşamba 14:33

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Kırım Tatarlarının, Rusya Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Kırım’ın işgaline son verilmesi, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve Rusya ordusunun Kırım yarımadasından çıkarılması için başlattığı imza kampanyasına Eskişehir’den destek verdi. Çakırözer, “Dünyanın neresinde olursa olsun Kırım Tatarlarına yapılan her türlü haksızlığın karşısındayız. Kırımlı soydaşlarımızla tam dayanışma içindeyiz ve onların demokratik ve haklı mücadelelerinin her zaman yanındayız” dedi.

KAMPANYAYA ESKİŞEHİR’DEN DESTEK

Rusya'nın Kırım'ı işgaline son verilmesi, yarımadada yaşayan Ukrayna vatandaşlarının ve Kırım Tatarlarının korunması yönünde tedbir alınması için uluslararası kuruluşlara başvuruda bulunmak üzere imza kampanyası başlatıldı. CHP’li Çakırözer dünya çapında başlatılan kampanyaya Eskişehir’den destek verdi. Odunpazarı’nda kurulan imza kampanyasının başlatıldığı standı ziyaret eden Çakırözer,  Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Evren Olcay’dan bilgi aldı, Kırım Tatarlarıyla sohbet etti. Eskişehir’de bugün yaklaşık 150 bin Kırım Tatarı’nın yaşadığını hatırlatan Çakırözer, “Kültürler ve renkler mozaiği olan Anadolu’nun kadim topraklarında soydaşlarımızla, akrabalarımızla her zaman ve her yerde dayanışma içindeyiz. Kırım Tatarları’nın demokratik ve haklı mücadelesinin, yanındayız yanında olmaya ve dayanışmamızı paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.


KIRIM SÜRGÜNÜNÜ ANDI

CHP’li Çakırözer, Kırım Tatarları’nın ana vatanlarından 73 yıl önce sürgün edildiklerini de hatırlatarak, bir daha böylesine acı olayların yaşanmaması dileğinde bulundu. 18 Mayıs 1944 tarihinin yakın tarihte acı bir yeri olduğunu vurgulayan Çakırözer, bu tarihte Kırım Tatarları’nın silahların gölgesinde vagonlara doldurularak öz yurtlarından sürgün edildiğini belirtti. Çakırözer, “Bu tarih, tüm soydaşlarımız için hiç unutulmayacak bir tarihin adıdır. Yaşanan acı olaylarda yaşamını yitirenleri saygıyla ve rahmetle anıyorum. Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun yüreği Kırım Tatar Türkleri ile birlikte atan tüm soydaşlarımızı selamlıyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.