Çakırözer İnönü’de şeker pancarı üreticilerini dinledi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’in İnönü ilçesinde şeker pancarı üreticileriyle bir araya geldi. Çakırözer şeker pancarı üreticileriyle birlikte hükümete şeker fabrikalarını satmayın çağrısında bulunarak, “Şeker Fabrikaları şeker pancarı çiftçisinin can damarı. Çiftçinin can damarlarını koparmayın, şeker farikalarını satmayın” dedi.

Çakırözer İnönü’de şeker pancarı üreticilerini dinledi
10 Mart 2018 Cumartesi 12:59

CHP’li Çakırözer hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirme kararının ardından İnönü’de şeker pancarı üreticileriyle bir araya geldi. Hükümetin özelleştirme kararı öncesinde ne çitfçinin, ne işçinin, ne de esnafın fikirlerinin alınmamasını eleştiren Çakırözer, “ Şeker fabrikaları halkın fabrikaları. Özelleştirme kararı alırken bu fabrikalardan iş, aş sağlayan çiftçiye, emekçiye, esnafa sordunuz mu? Herkes şeker fabrikalarının satılmasına karşı” dedi.

ŞEKER FABRİKALARI ÇİFTÇİNİN CAN DAMARI

Yüksek şeker potansiyeline sahip Türkiye’de şeker pancarı tarımının ve endüstrisinin korunarak desteklenmesi gerektiğini belirten Çakırözer, “ İnönü’de çiftçilerimizi dinledik. Hepsi şeker fabrikalarının satılmasına karşı. ‘Şeker fabrikaları bizim can damarımız’  diyor. Eskişehir merkez de imza kampanyaları başlatıldı. Şeker fabrikalarının satılma kararına karşı şimdiden on binlerce imza toplandı. Hükümet artık çiftçiye, işçiye, halka kulak vermeli. Ülkemizin üretiminin, köylümüzün ve çiftçimizin can damarı olan şeker fabrikalarımız özelleştirilmemeli” dedi.

DOĞAL ŞEKER TÜKETEMEYECEĞİZ

Sadece İnönü çiftçisinin değil, işçinin, emekçinin şeker fabrikalarının satışına karşı olduğunu dile getiren Çakırözer, “ Şeker fabrikaları satılırsa şeker pancarı satıp, parasıyla alışveriş yapan Anadolu çiftçimiz artık esnafa para kazandıramayacak. Çiftçi eskisi kadar şeker pancarı ekemeyecek. Fabrikalarda çalışan işçilerimiz başka fabrikalara gönderilecek birçoğu işsiz kalacak. Halk işsizlikten göç etmiş olacak. Dışa bağımlılık artacak. Hiçbirimiz doğal şeker tüketemeyeceğiz sağlığımız bozulacak. Şekerden daha milli şekerden daha yerli bir ürün yok. Hep birlikte ekmeğimize, aşımıza, şekerimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

SATIŞA ÇIKARMAYIN, FAYDALI HALE GETİRİN

Ülkenin Milli kaynakları, üreten fabrikaları Şeker fabrikalarını satma noktasına gelinmesi AKP’nin ekonomide Türkiye’yi nereye getirdiğinin gösterdiğini söyleyen Çakırözer, “Kötü gidişattan çıkış noktası ülkenin milli kaynaklarını satışa çıkarmak değildir. Bu fabrikalar satışa çıkarılmak yerine ekonomimize üretimimize faydalı hale getirilmelidir. Şeker fabrikalarımızın satılmasından, çiftçinin, emekçinin gelir kaynaklarının kesilmesinden bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.