Çakırözer: “ Hakkını arayan kadınlar FETÖ'cü müdür?”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de ‘müftülere resmi nikah yetkisi’ veren yasayı protesto eden kadınlara verilen para cezasını Meclis gündemine taşıdı.

Çakırözer: “ Hakkını arayan kadınlar FETÖ'cü müdür?”
04 Aralık 2017 Pazartesi 12:17

 Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çakırözer, “En demokratik Anayasal hak olan protesto hakkını kullanan kadınların kendilerini ilgilendiren bir konu hakkında açıklama yapmak istemelerinin FETÖ ile ne ilgisi var? Yasayı protesto eden kadınları FETÖ ile aynı derecede tehdit unsuru mu görüyorsunuz? Eskişehirli kadınlar ağır para cezaları ile susturulmaya mı çalışılmaktadır?” dedi.

KADINLAR SUSTURULMAYA MI ÇALIŞILIYOR?

Eskişehir’de 22 Ekim 2017 tarihinde Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde trafiğe kapalı alanda ‘müftülere resmi nikah yetkisi veren’ yasayı protesto eden 44 kadına 912 buçuk lira para cezası verilmişti. CHP’li Çakırözer konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Kadınları ve temel hak ve özgürlüklerini yakından ilgilendiren bu yasa ile ilgili tüm kadın örgütlerinin görüşlerini alınarak kanun konusunda nihai karar verilmesi gerektiğini belirten Çakırözer, “Bu konuda görüşlerini kamuoyu ile hiçbir şiddet unsuru içermeden paylaşan Eskişehirli kadınlar ağır para cezaları ile susturulmaya çalışılmaktadır” dedi.

FETÖ İLE NE İLGİSİ VAR?

Çakırözer, Eskişehir Barosu avukatları tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda eylem yasağının  ‘FETÖ-PDY Terör Örgütü Mensupları’ için çıkarıldığını Başbakan Binali Yıldırım’a hatırlatarak, “OHAL uygulaması 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılmıştı. Hal böyleyken hükümetinizce Meclis’e getirilen ‘müftülere nikah kıyma yetkisi’ veren bir kanunu protesto etmek isteyen kadınların OHAL gerekçe gösterilerek cezalandırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

KAÇ KİŞİYE BENZER CEZALAR VERİLDİ?

Yapılan muamelenin Anayasaya, temel hak ve özgürlüklerle ilgili taraf olunan sözleşmelere aykırı olup olmadığını soran Çakırözer’in yanıtlanmasını istediği sorular şöyle;

“En demokratik Anayasal haklardan biri olan protesto hakkını kullanan yurttaşlara ceza verilmesini doğru buluyor musunuz? Yasayı protesto eden kadınları FETÖ ile aynı derecede tehdit unsuru mu görüyorsunuz? Kadınların kendilerini ilgilendiren bir konu hakkında protesto hakkını kullanırken cezaya çarptırılması onların susturulması anlamına gelmez mi? Türkiye’nin diğer illerinde bu kanunu protesto ettiği için kaç kişi soruşturmaya uğramış, kaç kişi hakkında benzer cezalar verilmiştir?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.