ÇAKIRÖZER: GEÇİCİ İŞÇİLERİMİZİN KADRO TALEPLERİ BİR AN ÖNCE KARŞILANMALI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kamu kurumlarında altı ay çalıştırılan geçici işçilerin yaşadığı sorunlar için Meclis araştırması açılmasını istedi.

ÇAKIRÖZER: GEÇİCİ İŞÇİLERİMİZİN KADRO TALEPLERİ BİR AN ÖNCE KARŞILANMALI
22 Ağustos 2017 Salı 12:48

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kamu kurumlarında altı ay çalıştırılan geçici işçilerin yaşadığı sorunların ve bunların çözüm yollarının araştırılması ve eksikliklerin giderilerek mağduriyetleri giderecek yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması için Meclis araştırması açılmasını istedi.  Çakırözer, “Geçici işçi statüsünde çalışan binlerce yurttaşımız yıllardır kadro bekliyor. Seçim zamanı gerek meydanlarda gerekse fabrika ziyaretlerinde geçici işçi kardeşlerimize söz veren hükümet hala bu sözünü tutmuş değil. Başta şeker fabrikalarımız olmak üzere kamuda geçici çalışan tüm işçi kardeşlerimizin kadro talepleri bir an önce karşılanmalı” dedi.

ÖĞLE YEMEĞİNDE İŞÇİLERLE BULUŞTU

Kazım Taşkent Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek, işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelen CHP’li Çakırözer,  kamu kurumlarında altı ay çalıştırılan geçici işçilerin yaşadığı sorunların giderilmesi için verdiği araştırma önergesini işçilerle paylaştı. Geçtiğimiz günlerde yeni göreve gelen Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hamid Dokuzlar ve fabrikanın yeni müdürü Ekrem Meydanlı’ya hayırlı olsun ziyaretlerinde de bulunan Çakırözer, fabrikanın çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

HÜKÜMET SÖZÜNDE DURMALI

Şeker Fabrikalarının Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de önemli istihdam yarattığını dile getiren Çakırözer, “Şeker üretiminde Eskişehir’imizin ayrı bir yeri var. Şeker fabrikaları ne kadar değerlendirilirse Türkiye için o kadar önemli. Fakat şeker sektöründe yıllardır sorunlar devam ediyor. Kalıcı çözümler bulunamıyor. Sorunların en başında da neredeyse 30 yıldır geçici çalışan işçilerin durumları geliyor. Bu fabrikalarda çalışan işçilerimiz unutulmamalı” dedi.

Fabrikanın yemekhanesinde işçilerle sohbet eden Çakırözer, “Sizlere iktidar birçok sözler verdi. Bu sözlerin arkasında mutlaka durulmalı. Bu konunun TBMM tarafından araştırılarak çözüme kavuşturulması için Araştırma Önergesi verdik. Hükümetin bu konuyu bir an önce çözerek bu işçilere kadro müjdesinin verilmesini istiyoruz” dedi.

22 BİN GEÇİCİ İŞÇİ BEKLİYOR

Çakırözer, TBMM’ye sunduğu araştırma önergesinde şeker fabrikalarındaki 2 bin 820 geçici işçinin yanı sıra aralarında Demiryolları, Orman Bakanlığı ve Çaykur’un da bulunduğu diğer kamu kurumlarındaki toplam 22 bin geçici işçi için çözüm bulunmasını istedi. Çakırözer, “Fabrikalarımızda üretim yükseliyor ama yıllardır kadroya alım yok. Hem işçi kardeşlerimizin taleplerinin giderilmesi hem de fabrikalarda yaşanan sorunların en aza indirilmesi için hükümetin önceliği geçici işçilerimizin kadro taleplerinin karşılanması olmalıdır” diye konuştu.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.