Çakırözer “Eskişehirlilerin kesintiden kaynaklı zararlarını karşılayın”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de yaşanan elektrik kesintilerini gündeme getirerek, yurttaşların elektrik kesintileri nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Çakırözer, “Eskişehirlilerin elektrik kesintileri nedeniyle yaşadığı mağduriyetler artık bitmeli” dedi.

Çakırözer “Eskişehirlilerin kesintiden kaynaklı zararlarını karşılayın”
03 Kasım 2018 Cumartesi 13:28

CHP’li Çakırözer, Eskişehir’in Odunpazarı ve Sivrihisar ilçelerinde meydana gelen elektrik kesintileri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında bir kez daha gündeme getirdi. Kesintileri ilişkin daha öncede soru önergesi veren Çakırözer, elektrik kesintilerini bu kez Bakan Fatih Dönmez’e bütçe görüşmeleri sırasında sordu.

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ, ZARARLAR KARŞILANMALI

Kesintiler nedeniyle yurttaşların mağdur olduğunu dile getiren Çakırözer, “Elektrik kesintileri sadece günlük yaşamı olumsuz etkilemiyor. Maden ocaklarında, süt depolama tesislerinde yaşanan mağduriyetler da var. Sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle çiftçiler zaman zaman sütlerini boşa dökmek zorunda bırakılıyor. Bu kesintiler derhal giderilmeli ve hem yurttaşın hem de üreticilerin mağduriyetleri son bulmalı ve kesintileri nedeniyle ortaya çıkan zararlar giderilmelidir” dedi.

MAĞDURİYETLER NE ZAMAN GİDERİLECEK?

Çakırözer Bakan Sönmez’e, “Odunpazarı'nın Akkaya, Yenisofça, Yörükkırka, Uluçayır, Kargın, Aşağıçağlan, Yukarıçağlan, Ilıca; Sivrihisar'ın da Aşağı Kepen, Yukarı Kepen, Sığırcık, Yeşilköy, Bahçecik, Kınık, Beyyazı ve Buranlar mahallelerinde düzenli elektrik kesintileri nedeniyle mağduriyete uğrayan köylülerimizin, yurttaşlarımızın mağduriyetlerini ne zaman ve nasıl gidereceksiniz?” diye sordu.


Etiketler; #CHP #ÇAKIRÖZER
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ukab UKABE - 5 yıl önce
Ekleme Günyüzü Yesikyaka, Yağrı,Mercan vs.vs.vs.İlgili kurumu aradığımız da düzenli bir kesinti olmadığı beyan edildi,korkumuz şu daha kış mevsimi gelmedi ,demek oluyor ki kışın vatandaş bir hayli sıkıntı çekecek.Bozulan elektrikli eşyaları servisler nakit karşılığı onarmakta,zarar ise TEDAŞ tarafından ya 1-3 ay arasında iade edilmekte, ya da iade edilmemektedir.Yil 2018 21.yy ve güzel ülkemin güzel şehri...Cooook ekmek yememiz gerekiyor Cooook...