ÇAKIRÖZER'E CEZAEVİ TEPKİSİ

Çifteler Açık Cezaevi’nin kapatılmasını eleştiren CHP Milletvekili Utku Çakırözer'e cevap veren AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Mustafa Yeşil, “Çifteler ilçemizde ekonominin bel kemiği hükümlüler değil. Sayın Çakırözer muhalefet milletvekili olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyor” dedi. 

ÇAKIRÖZER'E CEZAEVİ TEPKİSİ
06 Temmuz 2019 Cumartesi 11:32

Hemen her konuda olduğu gibi CHP'nin anlamsız eleştiriler ile muhalefet yaptığını dile getiren ilçe başkanı Mustafa Yeşil, “CHP'nin niteliksiz muhalefetinin son örneği milletvekili Sayın Çakırözer’in Çifteler Açık Kadın Cezaevi'nin kapatılmasına yönelik yaptığı çıkışlardır. Konuyu bilmeden araştırmadan popülist açıklamalar yapmak yerine meseleyi Gazi Meclisimizde soru önergesi vererek Adalet Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bilgi isteyebilirdi” diye konuştu.

Sorsaydı biz de bilgi verirdik
CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in gerçekten konuyu öğrenmek istemesi halinde AK Parti Çifteler teşkilatı olarak da doğru ve doyurucu bilgi vermeye hazır olduklarını kaydeden AK Parti Çifteler İlçe Başkanı Yeşil; “ Sayın milletvekili biraz olsun araştırsa Türkiye'de 8 tane açık kadın cezaevi olduğunu, yükümlü şartlarının iyileştirmesi açısından geçtiğimiz yıllarda alınan bir kararla bu cezaevlerinin yerleşkelerde bir araya getirildiğini ve Çifteler Açık Kadın Cezaevi’nin de bu kapsamda kapatılmayan son cezaevi olduğunu öğrenebilirdi. Taşınma süreci zaten 1 yıl tehir edilmişti. Bizler İl Başkanımız Zihni Çalışkan ve milletvekillerimiz le birlikte tüm konuları iktidarda olma sorumluluğunun bilinciyle masaya yatırıyoruz. CHP milletvekili geçen yıl neredeydi. İktidar olarak işimizi iyi yaptığımız gibi muhalefete de yol gösteriyor olmaya alışkınız” dedi.

Ekonominin Bel Kemiği Hükümlüler Değil
Utku Çakırözer'in açık kadın cezaevinin kapatılmasının ilçe ekonomisinde 2 milyon TL'lik kayba neden olacağı yönündeki iddialarını eleştiren Yeşil sözlerine şöyle devam etti: “Çifteler'in ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor. CHP'li vekil teşkilatı tarafından ya yanlış yönlendirilmiş yada Çifteler'in ekonomisinin sınırlı sayıda ve sınırlı süre kalan hükümlülerle ayakta kaldığına inanmamızı bekliyor. Ceza infaz yasasına göre açık cezaevine gelen hükümlüler cezalarının büyük bölümünü kapalı cezaevinde tamamladıktan sonra kısa bir süreliğine geliyorlar. Kendisine durumu tekrar değerlendirmesini salık veririm. Sayın vekilin konudan uzak bu yorumunu halkla iç içe olmamasına veriyorum. Çifteler Açık Kadın Cezaevi, kapalı erkek cezaevi olarak inşa edilmiş dolayısı ile kadın hükümlüler için uygun olmayan şartlara sahip bir bina. CHP milletvekilinin eleştirilerinin odağı olan binayı gezip geçmediğini şartları görüp görmediğini bilmiyorum. Eğer kendisi görmeden bu konuda eleştiri yapmışsa tabiri caizse hariçten gazel okumuş. Eğer gezip şartları görmesine rağmen hükümlüleri oraya layık görüyorsa sözün bittiği yerdeyiz demektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.