ÇAKIRÖZER DUYURDU, BAKAN SARIEROĞLU TALİMAT VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’i telefonla arayarak, İŞKUR’un belediyeler arası yaptığı ayrımcılığın kaldırılması için talimat verdiğini söyledi.

ÇAKIRÖZER DUYURDU, BAKAN SARIEROĞLU TALİMAT VERDİ
25 Eylül 2017 Pazartesi 12:58

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “İŞKUR'un TYP kapsamında CHP’li Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye ve Han belediyelerinde çalışmakta olan 190 işçinin işlerine son verdiğini” duyurmuştu. CHP’li Çakırözer’e Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’ndan yanıt geldi. Çakırözer’i telefonla arayan Sarıeroğlu, İŞKUR il müdürlüğüne talimat verdiğini, CHP’li belediyelerde çalışan işçilerin de çalışma sürelerinin uzatılacağını söyledi. Bakana teşekkür eden Çakırözer, verilen talimatın takipçisi olacaklarını belirtti.

ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

İŞKUR’un Eylül ayında sona eren altı aylık Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında CHP’li dört belediyede çalışan işçilerin çalışma sürelerini bitirirken, sadece AKP’li belediyelerde çalışan işçilerin çalışma sürelerini uzattığı öğrenilmişti. Konuyu ortaya çıkaran Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “Böyle bir ayrımcılık yapılması çok büyük ayıptır. Vicdansızlıktır. Adaletsizliktir. Bu ayrımcılığı ortadan kaldırın” demişti. Çakırözer’in çağrısına Bakan Sarıeroğlu’ndan yanıt geldi. Çakırözer’i telefonla arayan Sarıeroğlu, yapılan ayrımcılığın ortadan kaldırılacağını, 190 işçinin işlerine geri döneceğini söyledi.

ÇAKIRÖZER’İ TELEFONLA ARADI

Konuya ilişkin bilgi veren Çakırözer, “Belediyeler arasında kabul edilemez partizanca ayrımcılığı kamuoyunun gündemine getirmemizden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Julide Sarıeroğlu hafta sonu beni aradı. Kendisinin ve hükümetin ayrımcılık yapmak gibi bir düşüncesi olmadığını, kendisinin de Eskişehir’deki tüm belediyelerin TYP’den aynı koşullarda yararlanması görüşünde olduğunu belirtti. Ben de Sayın Bakana bu sözlerini duymaktan hem kendi adıma hem de CHP’li dört belediyemiz adına memnun olduğumu ancak Bakanın görüşünün altındaki bürokrasi tarafından uygulamaya konulmadığının ortaya çıktığını aktardım” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisini telefonla arayan Bakan Sarıeroğlu’na CHP’li Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye ve Han Belediyelerinde TYP kapsamında çalışan 190 yurttaşın işine 21 Eylül itibariyle son verildiğini ilettiğini söyleyen Çakırözer, “Sayın Bakan da bu bilgi üzerine kendisinin ilgili birimlere yeniden talimat vererek, aralarında CHP’li belediyelerin de bulunduğu tüm belediyeler için çalışma sürelerinin uzatılacağını belirtti. Sayın Bakana ve yine bu süreçte yakın ilgi gösteren Bakan Yardımcısı Orhan Yegin’e yaptığımız çağrıya duyarlı davrandıkları ve vicdanları zedeleyen bu ayrımcılıktan vazgeçilmesi yönündeki iradeleri için şahsım ve işini kaybetme riski ile karşı karşıya kalan yüzlerce hemşehrimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

İŞÇİLERİMİZ DERHAL GÖREVLERİNE BAŞLATILMALI

Bakan Sarıeroğlu’nun talimatları doğrultusunda CHP’li belediyelerde çalışan işçilerin derhal görevlerine başlatılması gerektiğini vurgulayan Çakırözer, “Sayın Bakan Sarıeroğlu’nun verdiği söz doğrultusunda CHP’li Belediyelerde istihdam edilen bu işçi kardeşlerimizin derhal görevlerine başlatılmaları gerekir. Yapılan partizanca ayrımcılık ortadan kalkana kadar işçi kardeşlerimizin yanında olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz. Verilen sözün sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.