Çakırözer: Cuma Hutbelerinde Atatürk yok sayıldı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü haftasında illere gönderilen Cuma namazı hutbelerinde yine Atatürk’ün adının dahi geçirilmediğini belirterek, tepki gösterdi.

Çakırözer: Cuma Hutbelerinde Atatürk yok sayıldı
10 Kasım 2018 Cumartesi 12:40

Atatürk’ün ölümünün 80’inci yıldönümüne denk gelen haftada Türkiye’nin dört bir yanında camilerde okunan Cuma hutbelerinde ülkenin ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı dahi anılmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde yer alan Cuma hutbesinde de Atatürk ismine yer verilmediği görülürken, CHP’li Çakırözergeçen yılda da Cuma hutbesinde Atatürk’ün ismine bile yer verilmediğini belirterek, tepki gösterdi.

-Geçen yılda da anmadılar-

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin kurucusu olmasının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da kurucusu olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Atatürk ve arkadaşları bu ülkeyi işgalden kurtarmasaydı, belki de ülkemizde ezan sesleri hiç duyulamayacak, ibadetlerimizi özgürce yapamayacaktık. Geçen yıl Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıldönümüne denk gelen 10 Kasım 2017 Cuma günü Türkiye’nin dört bir yanında camilerde okunan Cuma hutbelerinde ülkenin ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı dahi anılmamıştı. Geçtiğimiz yıl bu konuyu Meclis’e taşıyarak, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a sormuştuk. Konuyu Meclis’e taşımamıza rağmen ne yazık ki önergemize yanıt dahi gelmedi!Yanıt verilmediği gibi, bile bile isteyerek bu yıl da aynı şekilde bugünkü Cuma hutbelerinde Atatürk’ün adı bile anılmadı” dedi.

-Böyle vefasızlık, böyle ikiyüzlülük görülmedi-

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Kasım mesajını hatırlatan Çakırözer, şu değerlendirmelerde bulundu: “Sayın Erdoğan mesajında ‘ Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz’ diyor. Öte yandan kendisine bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı ölümünün 80. yıldönümünde kendi kurumlarının kurucusu olan Atatürk’ten bir Fatiha’yı esirgiyor. Böyle bir vefasızlık, böyle bir ikiyüzlülük görülmemiştir. Oysa hem Diyanet bir Cumhuriyet kurumudur. Hem de orada çalışan din görevlilerimiz bu Cumhuriyet’in görevlileridir.”

-Bütçenizi Atatürk aşığı halk veriyor-

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan bütçeye de dikkat çeken Çakırözer, “Bu ülke, bu halk bu kadar ekonomik kriz, bu kadar yoksulluk altında Diyanet İşlerleri Başkanlığı’na 10,5 milyarlık bütçe ayırıyor. Onlarca Bakanlığın bütçesinden kat kat fazla.Buna rağmen halkın arzularından taleplerinden bu kadar kopuk olunması kabul edilemez” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.