Çakırözer: Çiftçinin elektrik ve suyundan vergi alınmasın

İnönü Ziraat Odası’nı ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, çiftçinin tarımda kullandığı elektrik ve sudan vergi alınmaması çağrısında bulundu. Çakırözer, “Ziraat Odalarımız, muhtarlarımız, pazarcı esnafı herkesin gündeminde üretim var, çiftçi var. Çiftçimiz borç batağında. Daha önce de defalarca söyledik. Artık çiftçimizin sesi duyulmalı. Çiftçinin tarım girdilerinden, mazottan, tarımda kullandığı elektrik ve sudan ÖTV ve KDV gibi vergiler kaldırılsın” dedi.

Çakırözer: Çiftçinin elektrik ve suyundan vergi alınmasın
02 Mart 2020 Pazartesi 13:29

İNÖNÜ ÇIKARMASI

CHP’li Utku Çakırözer Eskişehir’in İnönü ilçesini ziyaret ederek, çeşitli temaslarda bulundu. Çakırözer,  CHP İnönü İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, İlçe Başkanı Hüseyin Demirci ve yönetimiyle bir araya geldi. Ardından İnönü Ziraat Odası ve Çarşı Muhtarlığını ziyaret ederek, çiftçi ve muhtarların talep ve sıkıntılarını dinledi, ilçe pazarında esnafı dinledi.Çakırözer’e CHP İnönü İlçe Başkanı Hüseyin Demirci ve yönetimi de eşlik etti.

MUHTARLARI DİNLEDİ

İnönü Çarşı Muhtarlığı’nda İnönülü muhtarlarla buluşan Çakırözer, muhtarların mahallelerde talep ve sıkıntılarını dinledi. Çakırözer, “Muhtarlarımız her yerde mahallesinin, mahallede oturan halkın temsilcisi, önderi. Bir derdi, sıkıntısı olan ilk önce muhtarlarımızı buluyor. İnönü’de de mahallelerimizde hemşehrilerimizin ilk kapısını çaldığı, taleplerini ilettiği kişiler sizlersiniz. Burada sizlerle buluşmak ve talepleri dinlemek çok önemli. Mahallelerimizin, mahalle sakinlerimizin dertleriyle güne başlayan ve günü tamamlayan tüm muhtarlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. İnönü’de hemşehrilerimizin ve sizlerin sorun ve taleplerinin lgili makamlara iletilmesi ve çözüme kavuşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KDV KALDIRILSIN

İnönü Ziraat Odası Başkanı Ergun Erol’u ziyaret eden Çakırözer, odaya üyesi çiftçilerle buluştu.  Çiftçi ve üreticinin her zaman yanında olduklarını belirten Çakırözer, İnönülü çiftçilerin talep ve sıkıntılarını dinleyerek, “Çiftçimizin hangi mağduriyetleri yaşadıklarını biliyoruz. Çiftçimiz borç batağında. Sadece 2019 yılında çiftçilerimiz bankalardan 108 Milyon TL kredi kullanmış. Eskişehir’de 5 bin üreticimiz icralık. Daha önce de Meclis’ten çağrıda bulunduk. Ama çağrılarımıza kulak verilmedi. Bu kez de İnönü’den çiftçilerimizle çağrıda bulunuyoruz: çiftçilerimizin tarımda kullandığı elektrik ve sudan KDV’nin kaldırılmasını istiyoruz.Çiftçimizin talep ve sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çakırözer İnönü ilçe pazarını da ziyaret ederek, pazarcı esnafına kolaylıklar diledi, pazara çıkan yurttaşları dinledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.