ÇAKIRÖZER: “AYRIŞMA VE KUTUPLAŞMALARA NEDEN OLUR”

Eskişehir’de 8 ortaokulda imam hatip şubeleri açılması yönündeki karara yurttaşlar tepki gösterirken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan öğrencilerin eğitimi açısından olumsuz sonuç doğuracak bu adımdan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

ÇAKIRÖZER: “AYRIŞMA VE KUTUPLAŞMALARA NEDEN OLUR”
30 Mart 2018 Cuma 15:11

Türkiye’de ihtiyaç olması durumunda İmam Hatip okullarının açılabildiğini belirten Çakırözer, “Ama bu şekilde mevcut ortaokulların içine şube-okul mantığıyla imam hatip ya da başka okul açılması pedagojik açıdan sakıncalıdır. Ayrışmaya, eğitim kalitesinde düşmeye neden olur. Bu girişimden vazgeçin” dedi.

YENİKENT’İN RAHATSIZLIĞI ANKARA’YA TAŞINDI

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde Şehit Yunus Baykal Ortaokulu’nun girişine Şehit Yunus Baykal İmam Hatip Ortaokulu tabelası takıldı. Veliler üç gündür okulun önünde toplanarak karar tepki göstermekte. Velilerle ve eğitim sendikalarıyla birlikte dün basın toplantısı düzenleyen Çakırözer bugün de konuyu Ankara’ya taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşen Çakırözer, Meclis’te de konuyla ilgili soru önergesi verdi.

BAKANLIĞA ‘VAZGEÇİN’ ÇAĞRISI

Çakırözer Milli Eğitim Bakanlığı ile temasa geçerek çocukların eğitimini olumsuz etkileyecek bu sakıncalı adımdan vazgeçilmesi çağrısı yaptı. Çakırözer yaptığı görüşmelerde kimsenin imam hatip okullarına karşı olmadığını belirterek, “Ancak bu konu çocuklarının eğitimini önemseyen yurttaşlara bir dayatmaya da döndürülmemelidir. Mevcut ortaokulların içine şube şeklinde İmam Hatip ya da meslek okulu açılması hem mevcut okuldaki öğrencilerin, hem de yeni açılacak şubede okuyacak öğrencilerin pedagojik gelişimi açısından sakıncalıdır. Her iki okulun da eğitim kalitesini düşürür Okul aile birliği, veliler ve mahalle sakinlerinin karşı olduğu bu girişimlerden derhal vazgeçilmelidir” dedi.

AYRIŞMA VE KUTUPLAŞMALARA NEDEN OLUR

Yunus Baykal Ortaokulunda okuyan öğrencilerin velileri ile görüştüğünü belirten Çakırözer, “Bu okulda var olan anaokulu şube yetersizliği nedeniyle geçen yıl kapanmış. Okulun başka temel ihtiyaçları var. Bunlar karşılanamamış. Şimdi buraya şube şeklinde İmam Hatip açalım düşüncesi fevkalade yanlıştır. Sınıf mevcutları 30’u aşmış. Buraya yeni okul olmaz. İmam hatiplere ihtiyaç varsa yeni okullar yapılabilir. Ancak mevcut okulun içinde şube okul girişimi yanlıştır. Ayrışmalara, kutuplaşmalara neden olur. Bu tür okul içinde şube imam hatip okulu girişimlerinden vazgeçin” çağrısında bulundu.

VATANDAŞIN TALEBİ YOK  

Çakırözer, konuyu Meclis gündemine de taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, “Öğrenci, öğretmen ve velilerin talepleri olmadığı halde mevcut okullar içinde imam hatip şubelerinin açılmasının gerekçesi nedir? Bu konudaki talep ya da ayrımcılıklar imam hatipler dışındaki farklı müfredatlı okullar için de yapılmakta mıdır?” diye sordu.

BAKANLIK BASKISI MI VAR?

Soru önergesinde Çakırözer, “Bakanlığınız tarafından İmam Hatip okulları açılsın diye Valiliklere bir baskı, zorlama mı yapılmaktadır ki, bu şekilde alel acele okul içine şube şeklinde imam hatipler kurulmaya çalışılmaktadır? Odunpazarı ilçemizdeki Şehit Yunus Baykal Ortaokulu dışında hem Eskişehir hem de Türkiye genelinde kaç okulun tabelası değiştirilerek, imam hatip şubeleri açılmıştır? Okullara imam hatip şubelerinin açılması kararı alınmadan önce bu konuda o bölgede ihtiyaç olup olmadığı yönünde herhangi bir araştırma yapılmış mıdır?” dedi.

Çakırözer Bakan Yılmaz’a, “Ortaokulların içine İmam Hatip dışında okulların örneğin meslek liselerinin şube şeklinde açılması uygulaması var mıdır?” sorusunu da yöneltti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.