Çakırözer: “Adrese teslim bu hülle ilan derhal iptal edilmelidir”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi sonrasında Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne geçmek zorunda kalacak rektör yardımcılarının yeniden Anadolu Üniversitesi’ne dönüşünü sağlama amacıyla çıkarılan ‘Öğretim Üyesi Alımı İlanı’na tepki göstererek, ilanın iptal edilmesini istedi.

Çakırözer: “Adrese teslim bu hülle ilan derhal iptal edilmelidir”
16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:20

Rektörlük atama süreci devam ederken üniversitelerde kadro ilanına çıkılamayacağını belirten Çakırözer, “Hem bu genel kural ihlal ediliyor. Hem onca doçent profesörlük kadrosu beklerken zaten profesör olanlara bu hak tanınıyor. Hem de bölünmeye ‘evet’ diyen Anadolu Üniversitesi’nin yöneticilerinin yerini korumak için adrese teslim bu hülle ilan çıkıyor.  Bilim ve akademi etiğine, ahlakına bu kadar çok aykırılık bir arada” dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’ın ilanın yeniden değerlendirileceğine ilişkin açıklamalarına ilişkin de Çakırözer, “Bu etik ve ahlaki mesele bu kadar ayyuka çıktıktan sonra Rektörün açıklaması yetmez. Bu adresi teslim ilan iptal edilmeli. Ve kadrolara ilişkin süreç Anadolu Üniversitesi’nin yeni rektörü belli olduktan sonra başlatılmalıdır” dedi.

ADRESE TESLİM KADRO İLANI AKADEMİK AHLAKA AYKIRI

CHP’li Çakırözer Üniversitelerin bölünmesine ilişkin tasarının Meclis’ten geçmesinin ardından Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesi ile Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne geçmek zorunda kalacak rektör yardımcılarının yeniden Anadolu Üniversitesi’ne dönüşünü sağlama amacıyla çıkarılan ve Resmi Gazetede yer alan ‘Öğretim Üyesi Alımı İlanı’na tepki gösterdi. İlanın derhal iptal edilmesini isteyen Çakırözer, “Bilim ve akademi etiğine, ahlakına uymayan, adrese teslim bu özel kadro ilanı derhal iptal edilmelidir” dedi.  

BU HÜLLE İLANA YÖK NASIL İZİN VERDİ?

Bu ilanın hangi koşullarda, nasıl çıktığını soran Çakırözer, “Bu ilan ile hem doçent profesörlük kadrosu beklerken zaten profesör olanlara bu hak tanınmaktadır, hem de bölünmeye ‘evet’ diyen Anadolu Üniversitesinin yöneticilerinin yerini korumak için adrese teslim hülle yapılmaktadır. Üniversitede profesör kadrosu bekleyen onlarca doçent varken zaten üniversitede profesör kadrosunda çalışan bu isimlerin yeniden ilana çıkması usulsüzce ve akademik ahlaka sığmaz. YÖK bu ilanın çıkmasına, yayınlanmasına nasıl izin vermiştir? İlan derhal iptal edilmelidir” açıklamalarında bulundu.

YENİ REKTÖR BEKLENMELİ

Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan’ın ilanın yeniden değerlendirileceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Çakırözer, “Rektör atama sürecinde üniversite içindeki bütün atamalar durmuş durumdayken, böyle adrese teslim ilan verilmesi ne kadar doğrudur? Anadolu Üniversitesi’nin yeni rektörü belli olmadan böyle bir ilan verilmemelidir. Kadrolara ilişkin süreç yeni rektör belli olduktan sonra başlatılmalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.