BÜYÜKERŞEN’DEN PLAN TADİLATLARINI ASKIYA ALIN ÖNERİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye başkanlarından, 1/25 binlik planlar doğrultusunda yeni imara açılan yerlerin 1/5000’lik planları yapılana kadar, vatandaştan gelebilecek plan tadilatı ile ilgili talepleri bir süreliğine askıya almalarını istedi.

BÜYÜKERŞEN’DEN PLAN TADİLATLARINI ASKIYA ALIN ÖNERİSİ
09 Ocak 2018 Salı 21:22

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Büyükerşen, yıllardır Eskişehir’in 1/100 binlik ve 1/25 binlik planlar olmadan, 1/5000’lik planlara göre planladığını söyledi.Büyükerşen, geçtiğimiz yıl Meclis’ten geçen 1/25 binlik plan ile kentte yeni imar alanları oluşturulduğunu ancak mevcut 1/5000’lik planların üst plan olan 1/25 binlik planlar ile uyumsuz olduğuna dikkat çekti.  

Mevcut 1/5000’lik planların, 1/25 binlik plan ile uyumlu hale getirilebilmesi için vatandaşlardan plan tadilatıyla ilgili belediyelere gelen taleplerin, belediye başkanları tarafından bir süreliğine askıya alınmasını isteyen Büyükerşen, “ Mevcut 1/5000’lik planları, 1/25 binlik planlara uyumlu hale getirmezsek bir plan bütünlüğü sağlayamayız. Bu konuda biraz aceleci davranmamız lazım. Planlar yapılıp, Meclis’ten geçtikten sonra gelen müracaatları ele alıp, karara bağlamamız gerektiğini düşünüyorum.  Aksi takdirde bizim 1/25 binlik yapmamızın hiçbir kıymeti kalmıyor”  ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eyüp genkertepe - 6 yıl önce
Merhaba Çankaya MH Nezaman üç kat arttırımı yapılacak MH lenin bazı kesimleri 4+ 5 kat binalar mevcut olup bazı yerler ise iki kata imarlı iyi çalışmalar iyi günler