Büyükerşen: İspat etmeyen şerefsizdir

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili aday listesini kendisinin belirlediği yönündeki iddialar için “Kim böyle söylüyorsa bunu ispat edemezse şerefsizdir” dedi.

Büyükerşen: İspat etmeyen şerefsizdir
22 Mayıs 2018 Salı 10:30

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili aday listelerinin kendisinin yaptığına yönelik iddialara sert tepki gösterdi. Söz konusu iddiaların konuşulduğu ES TV'de yayınlanan Seçime Doğru programına bağlanan Büyükerşen,: “Listeleri benim yaptığım kanaati hâkim... Kim böyle söylüyorsa bunu ispat edemezse şerefsizdir. Buradan açıkça söylüyorum. Yazılı bi şey yapıp gönderdiğimi kim ispat edemezse şerefsizdir. Bunun altını iki kere çizerek beyan edeyim bu bir. Yıllardan beri bu söylenir durur... Ben gayet açık bir şekilde söyledim. DSP zamanında bütün listeleri il genel meclisi dahil rahmetli Bülent Ecevit bana yetki veriyordu, yapıyordum. Ama son iki genel seçimde Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkanı arkadaşlarımla birlikte, onların görüşleriyle listeler hazırlanmıştır.

Kendi meclislerinde kimleri görmek istiyorlarsa isteyenler listeye girmiştir. Hatta yer değişikliği yapmışlardır. Bende kendi görüşümü belirtmişimdir. Bunu bi kere kafanıza adam akıllı bi kazıyın, yazın. Artık böyle kulaktan dolma Hoca yapıyor, Hoca ediyor... Hoca kadar taş düşsün birader... Belli tarafların borazanlığını yapmaya kimsenin hakkı yok. Benim yazılı bir liste yapıp göndermem mümkün değil. Böyle bir şey yok.”

Büyükerşen, “Teşkilatın bana teslim edildiği söyleniyor. Bana kim teşkilat teslim etmiş. Benim teşkilatım mı var? Parti içinde teşkilatım mı var? Parti yöneticilerini ben mi belirliyorum? İnsaf canım...” dedi.

Büyükerşen, sözlerini “Parti içinde yalnız seçimden seçime orta yere çıkanlar, yıllardan beri aday olamadıkları zaman kıyameti koparanlar hep Hoca Hoca... Hoca kadar taş düşsün başlarınıza birader... Benim için böyle söyleyenlere benim söyleyeceğim laf bundan ibarettir” diye tamamladı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.