Büyükerşen, "Eskişehir örnek kent oldu şimdi sıra köylerde"

CHP Pazar toplantısında partililere seslenen Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’nin yeniden parlamenter sisteme döneceğini belirterek, “Demokrasiye 94-95 yıl tecrübeler kazanarak gelmiş bir milletin yeniden padişahlığa dönmesi akıl alacak bir şey değil” dedi.

Büyükerşen, "Eskişehir örnek kent oldu şimdi sıra köylerde"
14 Nisan 2019 Pazar 13:52

Partilileri çabalarından dolayı kutlayan Büyükerşen, “Her şey bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Bu seçimlerde bunların gösterdiği oyunlar ki; her seçim döneminde yeni bir seçin hilesi görüyoruz. Bu seçim döneminde gördüğümüz hile ise kitleleri bir yerden bir yere kaydırmak. O da geçti ama görüyoruz ki algı yaratmak çabası içindeler. Nedir bu iktidarın yaratmak istediği aldı? Seçimlerin bitmesine yakın, kazandık farfarasını yaratıp, diğer partilerin sandıkları terk etmelerini sağlamak,  meydanı boş bırakmak ve kazandıklarını kabul ettirecek bir atmosfer yaratmak. Bundan önceki seçimlerde tutanaklar birleştirilmeden, davul zurna ile kutlama yapmaya başlamışlardı. Zannediyorum ki, bunlar referandumu da böyle kazandılar. Biz bu hileleri daha önce fark etseydik. Belki bugün tek adam rejimi değil parlamenter sitemin, şerefli vatandaşları olarak yaşamaya devam edeceğiz. %51 bilmem kaç puan almaları bana göre bir hikâye bir masaldır. Çünkü 100 yıldır parlamenter ve demokrasiyi özümsemiş bir milletin tek adam rejimine razı olması akılların alabileceği bir şey değil. Demokrasiye 94-95 yıl tecrübeler kazanarak, gelmiş bir milletin yeniden padişahlığa dönmesi akıl alacak bir şey değil. Şimdi yeni bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Gördüler ki artık yokuş aşağı gidiyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adaletinin kalmadığını biliyorduk. Kalkınma deseniz yaşam şartlarının çok altında geniş nüfusun olduğunu görüyoruz. Artık dikiş tutmaz. Ama ne yapıyorlar;” daha 4 buçuk sene var seçimlere” diyorlar. Dikkat edin, bu da bir algı yaratmaktır. Neden böyle diyorlar 4 buçuk yıl yan gelip yatasınız, siyaset ile uğraşmamanızı istiyorlar. Ben o inançta değilim. Benim inancım o ki; 4 buçuk seneden önce yeni bir seçim yapılacak ve yeniden parlamenter siteme dönmeye Türk halkı karar verecektir. Tek adam sistemine Türk halkı hiçbir zaman razı olmayacak. Bu durum referandumda biz %51 küsur oy aldı algısına kanmamızdan kaynaklanıyor” dedi.

Kırsala yatırım yapacağım

Eskişehir’ in ülke genelinde model bir şehir olduğunu belirten Büyükerşen bundan sonra Kırsala kesime ağırlık vereceğini belirterek şöyle konuştu: Eskişehir’de partimizin bu seçimler öncesi birlik ve beraberlik içerinde olduğunu gördük. Bu beni çok mutlu etti. Parti içinde klik ve çeşitli düşünce sahiplerinin bundan önce biri birlerini sessizde olsa yemeye çalıştıklarını itiraf etmek zorundayız. Parti içi demokrasi her zaman olacak ama bir birimizi kırmadan dökmeden. Varsa hataları yönetenlerin, onları hatalarından vazgeçirip Atatürk, cumhuriyet ve parlamenter sistem için doğru yolda gitmesine yardımcı olmak mecburiyetindeyiz. İktidarda olamamamızın sebeplerini düşüp ve o kusurlardan kurtulmanın yolarını aramak zorundayız.  Anadan babadan partili olduklarını söyleyerek, istedikleri olmazsa seçimlerde ortalıkta görünmeyenler var.Bunlar ne kadar partili sayılabilir sizin takdirinize bırakıyorum. İktidar olduğumuz her seçimde her şey iktidara gelen yönetim birimlerinden iktidarın yalnız kendileri için kullanılmasını isteyen gruplar var. Ben geçen 20 yıl içerisinde partizanlığı belediyeden içeri sokmadım. 20 küsur yıldır en fazla oyu aldım. Bunun tek bir nedeni var partizanlık yapmamamdır. Bundan sonra ne yapacaksınız derseniz Kırsal kesime ağırlık vereceğim. Çünkü, Eskişehir artık rüştünü ıspat etmiş, uygar bir şehirdir. Kendisi diğer kentlere örnek olacak bir kent haline geldi. O bakımdan merkeze verdiğimiz ağırlığın kırsala verilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü gördüm ki köylü bitiyor.  Tarım bitiyor, hayvancılık bitiyor. Kırsaldaki gözlemlerine göre eğer böyle giderse Türkiye kendi nüfusunu besleyemeyecek ve gıda konusunda dışarıya bağımlı hale geleceğiz. İşte bu da sömürünün bir yoludur. Gıda emperyalizmidir. Yeni bir emperyalizmden bahsediliyor. Kalkınmamış, geri kalmış ya da kalkınmakta olan ülkeler için emperyalist duygularını onların üzerinde uygulayabilmek için artık asker göndermek yerine, gıda emperyalizmi ile onları kendilerine muhtaç ederek, kolaylıkla yönetileceğine dair bir konu tartışılıyor batıda. Kendi doğurgan tohumlarımızın kullanılmaması, onların kısır tohumlarının ekilmesi… o tohumlarının kullanıldığı ülkelerde kanser vakası artmaktadır.. Ve tedavi etmeyen kanser ilaçlarının tedavisi için de pazara oluşmaktadır. Bugün Eskişehir köylerinde, Porsuk kenarındaki topraklar hariç diğer köylerde nüfus yaş ortalaması 65’tir 15 sene sonra o köyler boş olacaktır. Köyü ve köylüye yardım etmeliyiz. Onlar üzerinde ısrarla durun ve anlatınız. Türkiye iyiye gitmiyor Türkiye’nin orta doğudaki ateş hattında kurtulup yeniden alnı ak,  başı dik bir şekilde yaşatmak için onları ikna etmek zorundayız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıza gündüz - 5 yıl önce
Yılmaz hocamıza bu düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ederim ben mihalıçıklıyım Koyunağılı köyünde yaşıyorum .köyde çiftçilik yapan insanların topraklarını ne yetiştirilmeye elverişli olduğunu ve iklim yapısı incelenip bilgi verilmesi ve mutlaka kooparatifcilikle birlikte güçlendirilmesi gerekir aksi taktirde köyler yakın gelecekte biter
Avatar
GULDAN ALDIRMAŹ - 5 yıl önce
Siz sevgili başkanımıza hep güvenimiz sonsuza kadaŕ