BÜYÜKERŞEN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN NE DEDİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhurbaşkanı adayları arasında adının geçmesiyle ilgili olarak; “Böyle bir hizmeti yapabileceğime kanaat getirirsem neden olmasın” dedi.

BÜYÜKERŞEN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN NE DEDİ?
14 Nisan 2018 Cumartesi 09:25

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık konusunda bugüne kadar CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşmesinin olmadığını belirtirken, ‘Sonra olur mu bilmem’ ifadesini kullandı. Büyükerşen, “Bu, Türkiye için büyük bir görev. Böyle bir görevi yapabileceğime kanaat getirirsem niye yapmayayım” dedi.

YURT Gazetesi’nde yer alan habere göre; Büyükerşen, yerel seçimler için en net isimlerden birisinin kendisi olduğunun hatırlatılması üzerine de, “Herhalde bu, genel merkez ya da genel başkan kaynaklı bir haber olsa gerek” dedi. Büyükerşen, “Ben bugüne kadar hiçbir zaman hiçbir göreve talip olmadım. Daima bana teklif edilmiştir. Memlekete hizmet borcu olarak kabul etmişimdir” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Büyükerşen, ‘Cumhurbaşkanlığı için adaylık görevi verilirse kabul eder misiniz?’ şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti;

“O günkü koşullara, Türkiye ve dünya nereye gidiyor, bunlara bakmak lazım. Tabii çok önemli bir görev. Türkiye’nin tekrar parlamenter rejime dönebilmesi için siyasi partiler ve seçim kanunların değiştirilmesi sürecinden sonra yeni bir anaya değişikliği şart. Böyle bir hizmeti yapabileceğime kanaat getirirsem niye yapmayayım. Bu büyük bir görev Türkiye için.

Türkiye’de demokrasi için, ülkenin geleceği için tek adam rejiminin karşısındayım. Parlamenter rejimin, siyasi partilerin temsil edildiği, her siyasi kesimin temsil edildiği bir parlamentonun korunmasına olan inancımı muhafaza ediyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.