Büyükerşen: Akıl ve bilimden yoksunluk sadece toprağı değil, bir ülkenin geleceğini de yok eder

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Toprak Koruma Kurulu'nun tarım arazilerinin Termik Santral için değiştirilmesi kararına tepki gösterdi.

Büyükerşen: Akıl ve bilimden yoksunluk sadece toprağı değil, bir ülkenin geleceğini de yok eder
31 Ocak 2018 Çarşamba 09:36

İl Toprak Koruma Kurulu, kömürlü termik santralin kurulmasının planlandığı bin 225 hektarlık tarım toprağının “tarım dışı amaçla kullanımına açılması gündemi” ile bugün yeniden toplandı.  Toplantıdan 6 kabul oyu, 3 ret oyu çıktı. Oy çokluğuyla 225 hektarlık tarım toprağı, ‘tarım dışı amaçla kullanıma’ açıldı.  


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, sosyal medya hesabından kurulun aldığı karara tepki gösterdi. Büyükerşen, "Akıl ve bilimden yoksunluk sadece toprağı değil, bir ülkenin geleceğini de yok eder." ifadelerini kullanarak, termik santralin tarım arazilerine, insanlara ve Eskişehir'e vereceği zararı anlatan bir video paylaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.