BUGÜN DEMOKRASİ BAYRAMIDIR ANCAK...

Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan 14 Mayıs 1950 seçimlerinin demokratlar için Demokrasi Bayramı olduğunu açıkladı.

BUGÜN DEMOKRASİ BAYRAMIDIR ANCAK...
14 Mayıs 2019 Salı 16:02

1946'da çok partili hayata geçen Türkiye'de, demokratik usullerle yapılan ilk seçim 14 Mayıs 1950 yılında gerçekleşti. Genel Başkanlığını Adnan Menderes’i yaptığı Demokrat Parti seçimi kazandı. Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan 14 Mayıs 1950’nin yıldönümünde bir açıklama yaptı. Özcan, “Bugün Türk demokrasinin 14 Mayıs 1950 yılında gerçekleşen hür seçimler vesilesiyle doğum günü biz demokratlar içinse demokrasi bayramı kutlu olsun” dedi.

14 Mayıs seçimlerinin milletin hak ve hürriyetine sahip çıktığı seçim olduğunu söyleyen Özcan, “14 Mayıs seçimleri milletimizin hak ve hürriyetlerine nasıl sahip çıkacağını göstermiştir. Sandık vesilesi ile yalnız idarecilerini tasnif etmediği aynı zamanda geleceğini tanzim ettiğini öğrenen milletimiz için sandık bu tarihten itibaren namus olarak adlandırılmıştır” dedi.

YSK’nnın İstanbul seçimlerine yönelik aldığı kararı eleştiren Özcan, “YSK 69 yıl önce demokrasinin doğumuna ebelik etmişti. Şimdi ise katline aracılık ediyor. Acı ki 69 yıl önce Türk demokrasisinin doğumuna ebelik eden YSK, bugün aldığı kararla demokrasinin üzerine toprak sermek istemekte ya da sermek isteyenlere küreklik etmektedir. Türkiye için beyaz sayfa açılmasından hareketle partimizin hürriyetçi demokratların Beyaz İhtilal olarak adlandırdığı bugünün yıl dönümünde demokrasiye kara çalan YSK kararları bir utanç vesikasıdır” diye konuşu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.