"BİNALİ YILDIRIM'I ŞİDDETLE KINIYORUZ"

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki ‘Kürdistan mebusu’ sözüne tepki gösterdi. 

"BİNALİ YILDIRIM'I ŞİDDETLE KINIYORUZ"
07 Haziran 2019 Cuma 11:24

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki ‘Kürdistan mebusu’ sözüne tepki gösterdi. 

"Yıkım Süreci’nden hortlamış bu sözcüklere ve davranışa tepkisiz kalmamız mümkün değildir” diyen Ektaş,  “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım’ın dün Diyarbakır’daki Kürdistan, Lazistan, Pe Ke Ke dokumalı, Kürtçe nakışlı konuşmasını hayretle, şaşkınlıkla ve bir o kadar da ibretle izledik. Daha birkaç gün önce Irak’ın Kuzeyinde bölücü teröristlerle kahramanca çarpışırken verdiğimiz şehitlerimizin acısına yanar, ağıtlar yakarken, Sayın Binali Yıldırım’ın Diyarbakır meydanında neşe içinde söylediği sözleri kalbimize hançer gibi saplandı. Bu hançerin sadece bizleri değil kendini Türk Milliyetçisi ve Ülkücü olarak nitelendirip bir yandan da Cumhur ittifakını desteklediklerini belirten dostlarımızı da yaraladığını düşünüyoruz. Sayın Yıldırım’ın sözleri aklımıza “katranı kaynatsan olmaz şeker” atasözünü getirdi. Sözde "çözüm süreci" adı altında bizlere yutturmaya çalıştıkları "yıkım süreci"nden hortlamış bu sözcüklere ve davranışa tepkisiz kalmamız mümkün değildir” diye konuştu. 

 Binali Yıldırım’ı şiddetle kınadıklarını ifade eden Ektaş, “ Bu sözler o kadar ağırdır ki; benzerlerini HDP'lilerin söylemesi durumunda hemen haklarında terör örgütü üyeliği ve bölücülükten soruşturma açılacağı, önce gözaltıların arkasından tutuklamaların geleceği kuşkusuzdur. Sayın Binali Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapmış bir devlet adamıdır. Kullanacağı tüm sözler, Devlet Adamlığı ciddiyetine ve Türk Devletinin temel ilke ve değerlerine uygun olmalıdır. Konuşmasında Ulu Önder Atatürk’ün adını da andığı için kendisine Atatürk’ün Diyarbakırlılara hitaben söylediği “Diyarbekirli, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı; hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır” hitabetini hatırlatıyor ve kendisini şiddetle kınıyoruz” dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.