BAŞKAN KURT, BU SORULARA YANIT ARIYOR

Odunpazarı Belediyesi’nin, kültür payını ödemediği gerekçesiyle İller Bankası payına haciz geldi. CHP’li Çakırözer konuyu TBMM’ye taşıdı. Kurt ise, belediye meclisinde soruları yineledi: “Şimdiye kadar Eskişehir’de hangi kurum kaç lira ödedi? Kaç lira tahakkuk etti? Kaç lirası ödenmedi? Odunpazarı Belediyesi’nden başka ödemeyenlere haciz uygulaması yaptınız mı?”

BAŞKAN KURT, BU SORULARA YANIT ARIYOR
12 Aralık 2017 Salı 20:19

AK Partili Ahmet Yapıcı, CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in Odunpazarı Belediyesi’nin İller Bankası payından kesilen kesintiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a verdiği önergenin hatalı olduğunu savundu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yapıcı’ya “Kültür payı emlak vergilerine ilaveten eklenen yüzde 10’ların Vilayette bir havuzda toplanmasından oluşur. Yasa budur. Biz toplarız ve göndeririz. Şimdiye kadar Odunpazarı Belediye olarak 10 milyondan fazla para gönderdik. Oradan adaletli bir dağılım beklerken sadece 800 bin liralık yardım alabildik. Dedik ki; ‘Ödemiyoruz. Çünkü siz, bize vermiyorsunuz. Bizden topladığınız paraları başkalarına veriyorsunuz.’ Şimdiye kadar Eskişehir’de hangi kurum kaç lira ödedi? Kaç lira tahakkuk etti? Kaç lirası ödenmedi? Odunpazarı Belediyesi’nden başka ödemeyenlere haciz uygulaması yaptınız mı? Milletvekilimiz aracılığıyla Sayın Bakan’a sorduk. Soru budur. Anormal bir şey yok. Bilmiyoruz ve merak ediyoruz.  Yasal hakkımızı kullanıyoruz. Türkiye’nin genelinde milyon liralarca borcu olan belediyeler var. Bunların hiç birinden almamışsınız ama Odunpazarı Belediyesi’ne üç ay gecikti diye haciz işlemi uygulamışsınız. İller Bankası’ndan kesmişsiniz. Bütün kamu idarelerinin yaptıkları hizmeti  kamu yararına adalet ve hakkaniyet kurallarına, eşitlik ilkelerine göre yapmış olması gerekir. Biz de Sayın Eskişehir Valisi’nin bunu hakkaniyete uygun olarak dağıtıp, dağıtmadığını öğrenmek için bu soruları soruyoruz” ifadeleriyle yanıt verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.