AYAĞIMIZ ALIŞSIN DİYEYMİŞ İNDİRİMLER

Son 1 yılda yüzde 238’lere varan zam için önce “zam değil indirimde indirim” açıklaması yapan demiryolları yönetimi tepki toplayan fahiş zamlar için bu kez de “normal ücretlerle abonman ücretler arasındaki adaletsiz farklar daha objektif ve rasyonel orana çekilmiştir” savunmasını yaptı

AYAĞIMIZ ALIŞSIN DİYEYMİŞ İNDİRİMLER
10 Şubat 2020 Pazartesi 12:03

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Yapılan zam halkı büyük bir ekonomik açmaza soktu. Zammı geri çekmek yerine yapılan bu açıklamalar halkın aklıyla alay etmektir. Adalet zamla mı sağlanır? Kamu hizmetine yüzde 238’lere varan zam dünyanın neresinde objektif ve rasyonel olarak adlandırılabilir? Yapılması gereken komik açıklamalar değil bu zamları geri almaktır” dedi.

Yüksek Hızlı Trenlerin abonman biletlerine yaptığı fahiş zamları kamuoyunun gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, zamların akla zarar açıklamalarla savunulmaya devam edildiğini belirtti. Çakırözer, Ankara-Eskişehir hattında öğrenci  abonman biletinin bir yılda 424 liradan 960 TL’ye çıkarılarak yüzde 126 zamlandığını, aynı hatta tam biletin ise 520 liradan 1687 LİRAYA çıkarılarak yüzde 224 zamlandığını, Polatlı-Eskişehir hattında yapılan zammın ise yüzde 238’e vardığını anımsattı.

YOLCULAR ADINI BİLİYOR

Demiryolları yönetiminin yapılan zamları ilk olarak “zam değil, indirim oranlarında düzenleme” açıklaması ile savunduğunu anımsatan Çakırözer, “O trenleri her gün kullanmak zorunda kalan yaklaşık 5 bin memur ve  öğrenci bilet fiyatlarındaki değişimin adının ne olduğunu çok iyi biliyor. Yılda yaklaşık 2 milyon seyahat bu abonman biletlerle yapılıyor. Bunun adı zam, hem de fahiş zam. Ama idare zammı geri çekmekte direniyor. Bunun yerine komik açıklamalarla yaptıklarını savunmaya devam ediyor” dedi.

CİMER’E TEPKİ YAĞDI

İktidarın tüm açıklamalarına rağmen halkın zamlara büyük tepki verdiğini belirten Çakırözer, “CİMER’e yüzlerce başvuru yapıldı. İnsanlar isyan ediyor. Ama CİMER başvurularına verilen yanıt, halkın aklıyla dalga geçmekten vazgeçilmediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

10 YILDIR SEVDİRİYORLARMIŞ

CİMER’e yapılan başvurulara demiryolları yönetimi tarafından verilen yanıtı paylaşan Çakırözer, “Yanıtta, ilk olarak, 2009 yılından itibaren yapılan indirimlerin vatandaşları YHT ile tanıştırmak, vatandaşlara YHT’leri sevdirmek için yapıldığı belirtiliyor. İndirim sevdirmek için mi yapılır? İndirim halk için yapılır, halkın içinde bulunduğu koşullar hesaplanarak yapılır” diye konuştu.

KOMİK OLMAYIN ZAMMI GERİ ÇEKİN

Yanıtın devamının daha önemli olduğunu belirten Çakırözer, “Normal ücretlerle abonman ücretler arasındaki adaletsiz farkın yapılan zamla daha objektif ve rasyonel orana çekildiği’ savunuluyor. Yapılan zam halkı büyük bir ekonomik açmaza soktu. Zammı geri çekmek yerine yapılan bu açıklamalar halkın aklıyla alay etmektir. Adalet zamla mı sağlanır? Kamu hizmetine yüzde 238’lere varan zam dünyanın neresinde objektif ve rasyonel olarak adlandırılabilir? Yapılması gereken komik açıklamalar değil bu zamları geri almaktır” tepkisini gösterdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.