ATAÇ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:

Ataç Eskişehir.Net’te Cihan Yıldırım ve Soner Yüksel’in konuğu oldu. Önemli açıklamalarda bulunan Ataç CHP için iktidar ışığının göründüğünü belirtti.

ATAÇ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR:
23 Ocak 2020 Perşembe 11:28

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, , Eskişehir Net’in canlı yayına katıldı. Ataç, Facebook üzerinden yapılan yayında Soner Yüksel ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

HOCA SAĞLIK İÇİNDE BİTİRSİN DÖNEMİNİ

Ataç, 2014 seçimi sonrasında söylediği “Hoca yoksa, Büyükşehir için adayım” sözleri hatırlatıldı, milletvekili olacağı yönündeki iddialar soruldu. Başkan, şöyle konuştu:

“Ben hiçbir zaman milletvekilliği düşünmedim. Bugüne kadar öyle bir şey düşünseydim herhalde yaparlardı. Büyükşehir düşüncem var tabii Allah’ın bildiği şeyi kuldan saklamam ama dediğim gibi Hoca olduğu zaman benim öyle bir düşüncem öyle bir faaliyetim olmaz yani… Deneyimim, bilgim buna uygun olduğu için o zaman da şunu söyledim; bunu hak edenlerden bir tanesiyim dedim ben… Yani Hoca olmazsa bunu hak edenlerden bir tanesiyim. Şimdi Allah sağlık versin önümüzde dört yılımız var Hoca sağlık içinde bitirsin dönemini. Hepimiz için geçerli, benim içinde geçerli… Belediye başkanlığında zaman o kadar süratli geçiyor ki neredeyse bir sene geliyor. Hepimizin bir hedefi var. Ben Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmaktan gurur duyarım. Hiç kimsenin makamında da gözüm yok. Benim makamım o kadar kıymetli ki Tepebaşı’nda hiç bi şeye değişmem çok net söylüyorum. Ne milletvekilliğine ne bakanlığa ne şuna ne buna… Ben şurada o kadar mutluyum ki niye sizlerle buluştum. Dışarı çıkıyorum vatandaşımla buluşuyorum, kahveye gidiyorum aynı şey.

HASAN TUÇ ÇOK OY ALDI

Ataç, konuşmasının bir yerinde “Son seçimde Hasan Tuç çok tanınan bir aday değildi. Ama partisinin vermiş olduğu bir güçle yüzde 41-42 oy aldı” diye konuştu. Ataç “Çok mu buluyorsunuz” denilmesi üzerine “Evet çok, ciddi bir oy… İki aday çıktığı için oldu tabi. MHP, İYİ Parti de bir aday çıkarsaydı daha farklı bir netice olurdu” dedi.

TEPEBAŞI’NA AYAK BASMAYA KORKUYORDU

Partisinde devam eden il başkanlığı süreci sorulan Ataç, “Genel Başkan ‘tek adayla gidilsin’ diyor. Böyle bir şey olursa ben varım. Uzlaşı konusunda ben varım. Çok ekstrem bir aday değilse… Benim istediğim şu; il başkanı tarafsız olsun. Çünkü il başkanlığı makamı öyle bi şey. Öyle olursa değerli olur. Ama bi tarafa… Sinan Başkan’ın kendisine de söyledim. Sen Eskişehir’in il başkanı olamadın dedim. Sen Odunpazarı’nın il başkanı oldun. Çünkü Tepebaşı’na ayak basmaya korkuyordu” dedi.

ADAR’A GÖREVİ VEREN YILMAZ HOCA’DIR

Ataç “Adar da size yakın, Odunpazarı’na uzak deniyor” denilmesi üzerine şöyle devam etti: “Belki şöyle Abdülkadir benim meclis üyeliğimi yaptı. Ondan kaynaklanan bi şeydir. Bir de Adar ile biz aynı okul mezunuyuz. O tip ilişkilerimiz var. Sonra o Mülkiye’yi bitirdi. O da Engin Hoca’nın okulu… Oradan da bi ilişkiler falan var. Yani ‘Ben Adar ile görüşmüyorum’ diyemem çünkü çok eski dostluğumuz var. Bizim kardeşimiz, bizde bir sınıf farkı olsa abi-kardeş şekline döner ilişkiler… Adar’a görevi veren Yılmaz Hoca’dır. Bilmiyorum tabi şimdi Adar’ı destekleyecek mi desteklemeyecek mi o konuda bi şey diyemem. Çıkacak adaylara da bağlı… Hepsi bi yerde dursun üçümüz bir aday çıkaralım dendiğinde zaten Genel Merkez’in istediği yaklaşım…”

TARAFLI OLSUN DİYENLER DE VAR

Ataç, konuyla ilgili olarak şunları da kaydetti: “Eskişehir ciddi bir bütün. Yarısına taraf ol, diğer tarafa sırtını çevir, olmuyor. O makam zedeleniyor. Bana bi şey olmaz ama taraflı olana olanlar oluyor. O makam tarafsız olmalı. Ama taraflı olsun diyenler de var tabi. İl başkanlığına Tepebaşı’ndan da, Odunpazarı’ndan da insanlar gidecek. Eskişehir’de belediyeler güçlü belediyeler. Bu güçlü belediyelerle il, ilçe başkanlığı yapmak o kadar kolay ki… Bunu gözardı etmesinler.”

NEREYE GİTSEK BAYA Bİ KATILIM…

İlçe ziyaretlerinden bahseden Ataç, “Bugün Beylikova’ya gittik. Çok ciddi bir güzellik gördüm. İnsanlar rahatlıkla partiye gelmiş. Kalabalıktı yani… Son bizim seçimimizde öyleydi… Nereye gitsek baya bi katılım olmaya başlamış. Yani AKP’nin o baskı şeyinden kurtulmuşlar. Demek ki iktidarın ışığı göründü” diye konuştu.

HATA YAPMADIK, KAVGA DÖVÜŞ YAPMADIK

Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Müthiş bir yerel seçim başarısı var. Eğer belediye başkanlarımız bir hata yapmazsa ve hata yapmaya da hakları yok açıkça söyleyeyim iktidar gelir. Türkiye’ye 43 milyon turist geliyor. Bunların 40 milyonu şu anda CHP’lilerin olduğu illere geliyor. Bunlar çarpıcı rakamlar. Eğer biz bu gücü kullanamazsak üzülürüm tabi ki… Allah’a çok şükür 20 senedir Eskişehir’de güzel şeyler oldu. Hata yapmadık, kavga dövüş yapmadık, insanlarla iyi geçinildi… Zaten mesela İstanbul’da Ekrem Başkan üslubuyla kazandı. Hiç kimse parmak sallayan, tehdit eden lider, insan, belediye başkanı istemiyor. Bu güzel başarıyı iktidarla sonuçlandırmamız lazım. Ki olacağına da inanıyorum.”


Etiketler; #ahmet ataç #CHP
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.