Ataç: İttifak olursa sevinirim, olmazsa da başımızın çaresine bakarız

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ES TV’de gazeteciler Cihan Yıldırım, Arif Anbar ve Ali Baş’ın sorularını yanıtladı.

Ataç: İttifak olursa sevinirim, olmazsa da başımızın çaresine bakarız
05 Aralık 2018 Çarşamba 18:11

Ataç’ın konuşmasından satır başları:

Bence AKP’de bir gevşeme başladı.  Bir geriye dönüş başladı. Mesela bugüne kadar hiç Sayıştay raporları açıklanmazdı. ‘Bir hâkim yaptı’ deniliyor. ‘Hâkimi de görevden aldı’ deniliyor. Ama demek ki hakim bunu cesaretle yapabildi. Ve AKP’nin ne kadar batağın içine battığını gösteriyor bu. Yani Tepebaşı Belediyesi’nin borcunu bıraksınlar, o pislikleri temizlesinler önce. Gevşeme var, dağılma var. Bana göre Eskişehir’de aday bulamadılar.

-Burhan Sakallı’nın adaylığı-

Burhan, 10 sene belediye başkanlığı yaptı.  Deneyimli olan bir arkadaşımız.  Ama aynı vizyonla devam ederse bence Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapamaz. Burhan benim sevdiğim, kardeşimizdir. Olumsuz bir şey söylemedim, söylememde.  Hani geriye dönersek, 2014’e dönersek orada Burhan ‘Odunpazarı adayı olmayacağım, Büyükşehir adayıyım’ dedi. Burhan’ı yapmadılar, Harun Karacan’ı yaptılar. ‘Sen Odunpazarı’na geri dön’ dediler. Dönmedi. Niye dönmedi? Deneyimli belediye başkanı, hiç belediye başkanlığı yapmamış bir Büyükşehir Belediye Başkan adayının altına girmez. Ama Burhan şunu da biliyordu; Odunpazarı’nda işi garanti değildi, zordu. Hem dik durdu, kendi adına onurlu bir iş yaptı. Ama Odunpazarı’ndan da sıyrılmış oldu. 

-İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın aday adaylığı-

Buyursun gelsin derim. Er meydanı bu.  Hayatım boyunca bana hep dediler.  ‘Karşısına bu çıkarsa, şu çıkarsa…’Ben politikaya başlarken şu çıkarsa olmam, bu çıkarsa varım diye bir düşüncem olmadı. Kim çıkarsa çıksın mücadele edeceğiz. Karşı tarafta edecek, biz de edeceğiz. Ama yani içlerine sindirerek aday çıkaramadılar. 

-Yerelde İYİ Parti ittifakı-

Seçim için kesin bir şey konuşmak çok zor.  Seçim sürprizlerle doludur. Hiçbir seçim garanti değildir.  Ben bütün gücümü kullanacağım. Çalışmalarımı yapacağım. Giden oyları geri çevirmeye çalışacağım.  Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti’ye gerçekten iyilikle yaptı. Ama seçim sonrası İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hak etmediği bir davranış içerisine girdi. O beni çok üzdü. Biz İYİ Parti hep iyi olsun istedik.  Yürekten söylüyorum bunu. Kemal Bey’in sayesinde parlamentonun, o çatının altı gerçekten daha çok parti ile doldu. İki parti ya da üç parti olmaktan kurtuldu. Ben koalisyonlardan yanayımdır. Ama Sayın Cumhurbaşkanı koalisyonları kötülenmesine rağmen koalisyonlara muhtaç kaldı.  O açıdan yani bir ittifak olursa sevinirim. Olmazsa da başımızın çaresine bakarız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.