Asgari ücret en az 2 bin lira olmalı

Eskişehir Küçük Millet Meclisi (EkMM) aylık gündem değerlendirme toplantısına konuk olan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jale Sarıeroğlu’nun ‘işçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz’ sözlerini eleştirerek, “Emekçiden fedakarlık beklemeyin. Rantçılardan, faizcilerden, devleti soyanlardan alıp emekçilere, emeklilere, çiftçilere alın terinin karşılığını verin” dedi.

Asgari ücret en az 2 bin lira olmalı
02 Aralık 2017 Cumartesi 14:08

Hükümete çağrıda bulunan Çakırözer, “ Türkiye’de kadro bekleyen milyonlarca geçici işçi, taşeron işçi var. Taşeron ve geçici işçilerin kadro talepler bir an önce karşılanmalı” diye konuştu.

EkMM hamalı Sevim Şahin öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri ile oda ve sendika başkanları bu ayki toplantılarında hem ülke hem de Eskişehir gündemini değerlendirdi. NATO- Türkiye ilişkileri ile asgari ücretin konuşulduğu toplantıda CHP’li Çakırözer ve Türk İş Eskişehir Şube Başkanı Nejat Kılıç hükümete çağrıda bulunarak, asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını istedi.

EMEKÇİDEN FEDAKARLIK BEKLEMEYİN

Konuşmasında hükümetin asgari ücret açıklamalarını değerlendiren CHP’li Çakırözer, “Hükümetin yaptığı yolsuzlukları, rüşvetleri işte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı, yurtdışındaki davalardan izledik. Emekçinin, emeklinin, işçinin, çiftçinin, memurun alın teri nerelere aktarılmış, neler için harcanmış. İşçiden, işverenden fedakarlık isteyen hükümet rançılardan, faizcilerden, devleti soyanlardan alıp, işçinin, emekçinin, emeklinin, çiftçinin hakkını vermeli. Kadro bekleyen milyonlarca taşeron işçinin artık geciktirmeden kadro taleplerini karşılamalı ve asgari ücretliden vergi almamalı” dedi.

YAŞANABİLİR BİR ÜCRET İSTİYORUZ

Türk-İş Şube Başkanı Nejat Kılıç ise, “Geçen yıl asgari ücret yüzde 7.9 arttı. Bugün enflasyon yüzde 11,5. Asgari ücret yüzde 2,5 gerilemiş durumda. Önce bu kayıp telafi edilmeli sonra da yaşanabilir bir ücret istiyoruz. Madem ülke büyüyor, büyüyüp kalkınıyor diyorlar neden bu büyümeden emekçi sınıfımız payını alamıyor. En düşük devlet memuru maaşı asgari ücretli için de dikkate alınmalıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.