Anayasa çalışmalarında yeni gelişme

TBMM’nin görev yetkilerini belirleyen, Anayasa değişiklik teklifinin 6’ncı maddesi kabul edildi.

Anayasa çalışmalarında yeni gelişme
28 Aralık 2016 Çarşamba 11:24

 
TBMM Anayasa Komisyonunda, AK Parti’nin Anayasa değişiklik teklifinin 6’ncı maddesi kabul edildi. Maddeye göre, TBMM’nin görev ve yetkileri; kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek olarak belirlendi.
Görüşmeler sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in yaptığı konuşmanın ardından AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.