Akman terörü lanetledi, elektrik ve doğalgaz zammına tepki gösterdi

CHP İl Başkanı Rabia Akman, gündeme ilişkin yazılı açıklama yaptı. Akman, terörü lanetledi, doğalgaza ve elektriğe yapılan zamlara ise tepki gösterdi.

Akman terörü lanetledi, elektrik ve doğalgaz zammına tepki gösterdi
01 Ağustos 2018 Çarşamba 17:47

Akman, Danıştay’ın Alpu Ovası için verdiği yürütmeyi durdurma kararının Eskişehirli vatandaşlarının termik santrale karşı verdiği mücadelenin bir sonucu olduğunu aktardı.  Akman, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ekolojik dengenin ve tarım arazilerinin korunup, çiftçinin yaşam mücadelesi konusunda verdiği bu haklı davanın takipçisi olacaklarını kaydetti. 

Terörü lanetledi

Akman, Hakkari’de terör saldırısı sonucunda şehit düşen anne ve bebeğine Allah’tan rahmet dilerken, terörü lanetledi.  Akman, terörle mücadelenin büyük bir kararlılıkla devam etmesi, terörün bir an önce son bulmasının en önemli arzuları olduğunu ifade etti.

Zamlar herkesin belini bükecek

Akman’ın gündeminde elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlarda vardı. Akman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “24 Haziran seçimleri öncesinde halka verilen sözlerin tutulmadığı, geçim ve ekonomik sıkıntıların dayanılmaz hale geldiği şu günlerde yeni bir zam haberiyle daha güne uyandık. Milyonlarca elektrik ve doğalgaz abonesinin cebini ilgilendiren karar bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Elektrik üretimi gerçekleştiren santrallere 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 49,5 doğalgaz zammı yapılmıştı. Dün akşam saatlerinde elektrik ve doğalgaza konutlarda yüzde 9,  sanayide ise yüzde 14 olmak üzere zam yapıldı. Üretim santrallerindeki doğalgaz zammından hemen sonra gelen konut ve sanayi zamları bugün itibariyle yürürlükte. Sanayicisinden, vatandaşına kadar herkesin belini bükecek bu zamlar ne zaman son bulacak merak konusu. Üretim yapalım derken artık evdeki faturamızı ödeyemez hale gelmemiz an meselesi.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.